Locuitorii străzii Morii din cartierul Nufărul vor avea de luna viitoare la dispoziţie o parcare cu 23 de locuri.

Parcări pentru riverani...

Lucrările din zona blocurilor X13, X14 şi AN11 au fost finalizate şi urmează să fie recepţionate de municipalitate la începutul lunii septembrie.

"În cadrul lucrărilor au fost executate săpăturile şi stratul de balast atât la accesul auto cât şi la parcări, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeţ şi au fost executate lucrările de canalizare pluvială. Totodată, s-a realizat stratul de piatră spartă, aşternerea mixturilor asfaltice şi realizarea marcajelor rutiere", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Parcarea a fost amenajată de asocierea firmelor Drumuri Bihor, Proexco, Drum Asfalt şi Electrofor pentru suma de 212.000 lei.

... parc pentru toţi orădenii

Tot în zona străzii Morii, pe o suprafaţă verde în prezent neîngrijită de 1.850 metri pătraţi din spatele centrului comercial Selgros, municipalitatea urmează să amenajeze un parc de cartier.

"Ne dorim ca parcul să fie un spaţiu util pentru orădenii de toate vârstele, un spaţiu de odihnă care este destinat atât sportului cât şi plimbărilor în aer liber", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările, estimate la circa un milion de lei, au fost deja scoase la licitaţie, dar au atras un singur ofertant.

În prezent comisia de licitaţie a ajuns în faza de verificare a documentelor. În cazul în care ofertantul va fi declarat câştigător, şantierul ar putea fi deschis luna viitoare.

Potrivit municipalităţii, lucrările vor cuprinde, printre altele, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de baschet împrejmuit, montarea de bănci cu spătar, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete şi realizarea unui sistem de irigare automat.