Este evident că dacă guvernanții nu fac eforturi de imaginație, campania de vaccinare ar putea să încetinească sau să se blocheze total. Așa au apărut și aceste locuri neconvenționale de vaccinare, ce dau un nou impuls celor care încă mai stau pe gânduri.

Orădenii se vor putea vaccina la cort, în parcarea din Centrul Civic. Știu că sună ca naiba să zici că te-ai dus să te vaccinezi în cort, dar pentru mulți concetățeni cortul înseamnă home sweet home. Dacă era după mine, amplasam aceste corturi mai spre periferie, către Calea Clujului, ca efectul să fie maxim.

Surprinzător de bine a fost primită ideea ca românii să se poată vaccina din mașină. Obiceiul este clar preluat de la americani care se uită la filme din mașină, mănâncă în mașină, fac sex tot în mașină, așa că vaccinarea cu capul pe volan pare absolut normală.

Poate că edilii ar trebui să sporească atractivitatea acestei activități și să-i asigure și pe cei cu BMW că se pot prezenta la înțepat, beneficiind, evident, de ace personalizate. Eu i-aș asigura și pe cei veniți să facă drifturi în față la ERA că sistemul sanitar local are suficienți medici care să le bage seringa în brand din mișcare.

Dacă imunizarea s-ar fi făcut în stațiile de benzină, cu promisiunea că fiecare vaccinat poate face un plin pe gratis, cred că în trei zile n-ai mai fi găsit braț de bihorean fără Pfizer în el.

Etapa următoare, cea mai grea, este vaccinarea oamenilor de la țară. Aici un rol mai important decât preotul îl are doar primarul. Ar merge, cred, foarte mulți localnici să se imunizeze dacă li s-ar promite că sunt scutiți trei ani de la a mai face clacă pe domeniile edilului. Și e de așteptat și intervenția lui Ilie Bolojan, cu un îndemn la vaccinare, câtă vreme la imunizare Bihorul nu stă prea strălucit în clasamentul județelor.