Locurile de joacă din parcurile orădene vor fi acoperite cu o suprafață cauciucată de tip tartan pentru a evita accidentarea copiilor.

Pentru protecția copiilor...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, constructorii au turnat tartan în parcurile Onisifor Ghibu, Liniștii și Salca, urmând să desfășoare lucrări similare în toate spațiile de joacă din oraș.

”Suprafața este imprimată pe alocuri cu desene în culori vesele, reprezentând imagini precum: un șotron, o floare, o rachetă, o stea, dar și alte forme geometrice”, a transmis Primăria.

Suprafețele din tartan sunt alcătuite dintr-un amestec de granule de cauciuc și rășină poliuretanică printre avantajele materialului numărându-se absorbția șocurilor, reducerea riscurilor de alunecare dar și costurile de întreținere mici și rezistența la intemperii.

Lucrările sunt realizate de firma Dumexim în baza contractului de prestări servicii de întreținere, reparații și executare lucrări noi la mobilierul urban și suprafețele de joacă din Oradea.

...noi aparate de joacă

Potrivit evidențelor municipalității, în prezent sunt amenajate și dotate cu aparate 119 locuri de joacă din oraș.

”În această toamnă se vor monta aparate de joacă noi în parcurile din străzile: Meșteșugarilor, Lăpușului, Andrițoiu, Șelimbărului, Mihail Sadoveanu, Sfântul Apostol Andrei, Parcul Libertății, Matei Corvin, Alexandru Odobescu, Aluminei și Făgărașului, amplasamentele fiind alese în baza cererilor formulate de către orădeni”, a transmis Primăria.

Pe lista echipamentelor de joacă se numără balansoare și leagăne cu două locuri, dar și complexuri formate din două leagăne cu tobogan și cățărătoare, trei tobogane și patru leagăne ori cinci tobogane și cățărătoare.