Dacă fotbaliştii de la FC Bihor s-au impus clar şi a luat o opţiune serioasă de a participa la barajul de promovare în Liga a II-a, în schimb, celelalte două echipe bihorene care activează în eşalonul al III-lea, cele din Seria a 10-a, Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei, au pierdut în etapa din acest weekend.

Învinși la Cluj

Mai întâi au evoluat jucătorii de la Lotus Băile Felix, vineri, la Cluj Napoca, pe terenul echipei Sănătatea, în play-out. Din păcate, elevii antrenorului Cosmin Bodea au trebuit să se recunoască învinşi clar de această dată, echipa clujeană câştigând la scor de neprezentare, cu 3-0.

Cei de la Sănătatea Cluj au deschis scorul destul de rapid, în minutul 5, când după o acțiune a experimentatului Dorin Goga, Andrei Dioszeghi a marcat cu un şut din interiorul careului.

Jucătorii de la Lotus au avut reacţie şi au replicat cu un şut în bară, expediat de tânărul jucător Gelu Gitye, care a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, în transversală.

La pauză scorul a fost 1-0, însă în partea a doua gazdele s-au desprins. În minutul 67, acelaşi Andrei Dioszeghi a marcat pentru 2-0, după o greşeală în defensiva bihoreană.

Scorul final a fost stabilit în minutul 75, când Alex Oltean a marcat cu un șut din careu.

După acest eşec, Lotus Băile Felix cedează prima poziţie a clasamentului din play-out, fiind ajunsă de Victoria Carei, care a remizat sâmbătă pe teren propriu, scor 1-1, cu Minaur Baia Mare.

În partida de la Cluj, antrenorul Cosmin Bodea a trimis în teren pentru Lotus echipa: P. Cosma – Cr. Urbanowski (min. 46 D. Ciurcui), Sg. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene - I. Pascu (min. 78 P. Blăgea), D. Gheban, S. Cucu (min. 63 D. Sala), G. Gitye, A. Morar (min. 46 D. Duma) şi D. Ghiță (min. 46 R. Tămaș). 

Crişul a pierdut acasă în faţa liderului

În play-off-ul Seriei a 10-a, sâmbătă, Crişul Sântandrei a primit replica liderului SCM Zalău, în faţa căruia a cedat cu 1-2, după un joc foarte disputat, echilibrat şi cu răsturnare de scor.

La pauză, în disputa care s-a desfăşurat la stadionul din Sântandrei, scorul a fost egal, 0-0. În repriza a doua însă gazdele au deschis relativ repede scorul, la şase minute de la reluare, în minutul 51, când atacantul Ioan Hora şi-a făcut datoria şi a marcat. 

Pe final de joc, liderul şi-a arătat forţa şi în numai cinci minute a reuşit să întoarcă situaţia. Astfel, în minutul 80, Predrag Kascelan a egalat, iar în minutul 85 Sergiu Pop a dat lovitura, a înscris pentru echipa din Zalău şi a adus victoria formaţiei sălăjene, care este pregătită de un bihorean totuşi, Cristian Lupuţ.

În celălalt meci de sâmbătă din etapa a III-a a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, CSM Olimpia Satu Mare a câştigat jocul de acasă cu CSM Sighetu Marmaţiei cu scorul de 2-1. Ca urmare, în clasament, SCM Zalău are acum 48 de puncte, ocupă primul loc şi este urmată de CSM Olimpia Satu Mare cu 36 de puncte, pe locul 2, CSM Sighet şi Crişul Sântandrei, cu câte 31 de puncte, pe poziţiile 3-4.

În etapa viitoare, Crişul Sântandrei va evolua tot acasă, cu echipa de pe locul 2, CSM Olimpia Satu Mare. Şi Lotus Băile Felix, în play-out, va juca pe teren propriu în runda următoare, în compania echipei Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!