Echipele bihorene de fotbal din Seria a 10-a a Ligii a III-a, Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei, au încheiat anul 2023 în poziţii de play-off. Poate fi considerată o stagiune bună pentru cele două formaţii în această toamnă în eşalonul al treilea.

În ultima etapă din acest an, atât Lotus, cât şi Crişul au evoluat pe teren propriu, dar doar formaţia din Sântandrei s-a impus, iar această victorie i-a adus locul 4 în clasament.

Mai întâi a jucat Lotus Băile Felix, vineri, pe teren propriu, la Sânmartin, în compania celor de la CSM Olimpia Satu Mare. A fost un derby pentru locul al doilea, pe care bihorenii l-au pierdut la limită, cu scorul de 0-1.

Jocul de luptă dintre cele două echipe şi-a onorat pe deplin statutul de derby, însă cei mai şifonaţi au ieşit jucătorii echipei gazdă, care au ratat şi un penalty. Vlad Costea a fost faultat în careu în minutul 18, dar Sergiu Oltean a irosit lovitura de pedeapsă.

Echipa bihoreană şi-a creat ocazii şi în repriza a doua, dar cei care au marcat până la urmă au fost oaspeţii, pe final de joc, în minutul 85, prin Moussa Samake.

Deşi Lotusul a forţat egalarea în minutele mai rămase până la final, nu a mai reuşit acest deziderat, iar echipa sătmăreană şi-a adjudecat toate cele trei puncte puse în joc, consolidându-şi poziţia a II-a, în timp ce echipa bihoreană din Sânmatrin încheie anul pe locul III.

În partida de vineri cu CSM Olimpia, antrenorul echipei Lotus Băile Felix, Cosmin Bodea a trimis în teren echipa: A. Barabaș – S. Cucu, Al. Pintea, D. Lupșe, M. Arsene – Sg. Oltean, D. Gheban (min. 77 D. Sala) – M. Negru (min. 63 G. Gitye), D. Ciurcui, V. Costea – D. Duma (min. 77 D. Ghiță).

Ioan Hora a reuşit o dublă

În schimb, o zi mai târziu, Crişul Sântandrei, care a evoluat tot acasă şi care a avut, la rându-i, un derby, a reuşit să obţină victoria, cu scorul de 2-0, în faţa celor de la CSM Sighetu Marmaţiei.

A fost un joc bun pentru elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ, care au evoluat cu multă determinare şi au obţinut o victorie foarte importantă, care îi urcă pe locul IV al ierarhiei.

Ioan Hora a înscris ambele goluri, iar şi în acest meci s-a dictat penalty, care, de asemenea, a fost ratat, dar de către oaspeţi.

Mai întâi, Hora a deschis scorul în minutul 20, care a marcat din colţul careului mic. În pauză s-a intrat cu 1-0 pentru Crişul, însă în debutul părţii secunde, maramureşenii au obţinut o lovitură de la 11 metri. A executat Emmanuel Mensah, în minutul 49, dar peste poartă.

Nu peste foarte mult timp Ioan Hora a adus liniştea în tabăra gazdelor, marcând pentru 2-0 în minutul 57, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Echipa din Sighet, care este pregătită de un bihorean, George Zima, a încercat să revină în joc, numai că portarul Cosmin Verdeş nu a putut fi învins.

Prin acest rezultat, 2-0 pentru Crişul, cele două echipe au făcut rocada în clasament, echipa bihoreană terminând anul pe locul IV, iar cea din Maramureş pe poziţia a V-a.

În disputa de sâmbătă, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren pentru Crişul Sântandrei echipa: C. Verdeș – L. Hadade, Cr. Oros, C. Ntchinda, S. Gondor, C. Trip (min. 75 D. Maghiar), P. Chiș-Toie (min. 66 C. Covaciu), M. Tchakam, L. Prundaru (min. 86 R. Pop), I. Hora (min. 66 M. Balogh)  şi R. Popescu (86 R. Pașca).

Pentru Crişul Sântandrei a fost cel de-al cincilea rezultat pozitiv consecutiv, echipa bihoreană având o ascensiune spectaculoasă în ultimele etape.


Rezultatele etapei a 15-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri
SCM Zalău – Sănătatea Cluj 3-1
Minerul Ocna Dej – Minaur Baia Mare 1-1
Lotus Băile Felix – CSM Olimpia Satu Mare 0-1

Sâmbătă
Crişul Sântandrei – CSM Sighetu Marmaţiei 2-0
Victoria Carei – Olimpia MCMXXI Satu Mare 4-2


Campionatul Ligii a III-a intră în pauza de iarnă, urmând a se relua în luna martie, atunci când vor avea loc ultimele trei etape din sezonul regular.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!