Doi fraţi orădeni au fost încarceraţi după ce au fost condamnaţi la detenţie pentru trafic de persoane. Szücs Dániel, 35 ani, şi Szücs Robert Károly, 36 ani, au ademenit două tinere prin metoda Loverboy şi le-au convins să întreţină relaţii sexuale cu clienţi racolaţi prin anunţuri publicate la rubricile de mica publicitate ale ziarelor, toţi banii câştigaţi fiind luaţi, apoi, de cei doi fraţi.

Cei doi au închiriat în 2014 un apartament din Oradea şi au cazat acolo cele două tinere, scoțându-le apoi la produs. Afacerea a fost “falimentată”, însă, după câteva luni, când una dintre tinerele sechestrate a sunat la 112, cerând ajutorul poliţiştilor.

Szücs Dániel şi Szücs Robert Károly au fost ridicaţi şi inculpaţi pentru proxenetism în formă continuată, acuzaţie care a fost schimbată ulterior, în timpul procesului declanşat pe numele lor în 2016, în trafic de persoane, faptă pentru care au şi fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare. 

Concret, Szücs Daniel a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce fratele lui a fost condamnat la 2 ani de detenţie. Instanţa a dispus, totodată, ca Szücs Robert Károly să-i plătească uneia dintre victime daune morale în valoare de 5.000 euro, constatând că cealaltă fată exploatată nu s-a constituit parte civilă.

"Persoanele vătămate vor fi înştiinţate la eliberarea inculpaţilor din închisoare, precum şi în cazul în care aceştia evadează", a mai notat instanţa în soluţia pronunţată. 

Frații Szücs au fost ridicaţi joia trecută de polițiștii Compartimentului Urmăriri Bihor şi depuşi la Penitenciarul Oradea, unde îşi vor ispăşi pedepsele.