Un bihorean în vârstă de 58 ani din Tileagd a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate, după ce, joi seară, băut fiind la volan, a lovit un biciclist cu maşina lângă Ineu, iar apoi a plecat de la locul accidentului.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 17.50, chiar de biciclistul lovit, un tânăr de 17 ani din Ineu.

„Tânărul a reclamat că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul județean 767/G, în afara localității Ineu, a fost acroșat de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției”, se arată în informare.  

Fugarul a fost descoperit în mai puţin de 20 de minute, pe strada Ogorului din Oradea. Era un bărbat de 58 de ani, din comuna Tileagd, care urcase băut la volan. „Acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se precizează în informare.

Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Vineri, acesta a fost eliberat, ancheta în caz fiind continuată de polițiștii Serviciului Rutier Bihor.