Conducerea echipei Lotus Băile Felix a reuşit un transfer bombă în această iarnă. Clubul din Sânmartin a reuşit surpriza de a-l aduce direct din Liga I pe fostul internaţional Ioan Hora.

"Eu îl ştiu de mult timp pe Ioan Hora, el a trecut pe la noi când era foarte tânăr, nu a putut rămâne atunci, că l-a dorit UTA. Între timp a avut o carieră deosebită. Acum, când am aflat că s-a despărţit de Hermannstadt, noi ne-am gândit la el, dar am ezitat să îl contactăm imediat. În cele din urmă am luat legătura cu el şi vreau să va spun că ne-am înţeles în cinci minute. Noi avem un respect unul faţă de celălalt şi iată că am ajuns să colaborăm. Pentru noi este o mare realizare şi sunt convins că Ioan Hora va aduce un mare plus echipei", a declarat, pentru BIHOREANUL, preşedintele Alexa Krenek.

Hora a semnat cu echipa Lotus Băile Felix un contract valabil pentru un an şi jumătate şi va întări considerabil atacul echipei bihorene care ocupă locul 5 în Seria a 10-a a Ligii a III-a.

În sezonul trecut, Hora a evoluat în primul eşalon al ţării la FC Hermannstadt. Parcursul său din fotbal este impresionant. El a mai evoluat, de-a lungul carierei, la formaţii precum: UTA Arad, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Tg. Mureş, Pandurii Tg. Jiu,  Konyaspor, Akhisarspor, şi Elazigspor (toate trei din Turcia), FCSB şi Gaz Metan Mediaş.

În palmares, Ioan Hora are un titlu de campion al României, cu CFR Cluj, în sezonul 2010-2011. De asemenea, cu CFR el a câştigat şi Supercupa României, în acelaşi sezon, iar cu FCSB şi-a adjudecat Cupa României, în 2019-2020.

În sezonul 2015-2016, Hora a câştigat şi titlul de golgheter al României, cu 19 goluri marcate, pe când juca la Pandurii Târgu Jiu.

În Turcia, Hora a câştigat două cupe ale acestei ţări, cu Konyaspor (în sezonul 2016-2017) şi cu Akhisarspor (în 2017-2018).

De menţionat că Ioan Hora şi-a început activitatea fotbalistică la LPS Bihorul Oradea, iar Lotus Băile Felix este primul club bihorean pentru care va evolua la seniori.

Conform preşedintelui Alexa Krenex, Lotus Băile Felix îşi mai doreşte un fundaş central şi, "în linii mari, cam acesta va fi lotul pentru primăvară".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!