Consilierul local Dorin Corcheş, care e şi şeful consilierilor PDL din deliberativul local, şi-a dat demisia din PDL Bihor!

Anunţul a fost făcut marţi dimineaţă, printr-un scurt comunicat transmis redacţiilor locale. "Prin prezentul comunicat doresc să vă fac cunoscută atât dumneavoastră, cât şi opiniei publice, faptul că azi, 25.06.2013, mi-am prezentat DEMISIA din Partidul Democrat Liberal şi implicit din toate funcţiile deţinute în interiorul partidului", a arătat Corcheş.

Fără să intre în detalii, politicianul a menţionat doar că "motivele care au stat la baza deciziei mele sunt de natură personală".

Decizie gândită

Contactat de BIHOREANUL, acesta a precizat că a luat această decizie după mai multe luni de reflecţie. "Azi dimineaţă mi-am înregistrat demisia la partid, gest pe care l-am făcut după o analiză zic eu serioasă care a durat aproape cinci luni. Nu a fost o hotărâre de moment, şi nici una uşoară, mai ales că am activat în PD 13 ani. Este cel mai corect gest pe care îl puteam face", a spus Corcheş.

Fostul PDL-ist a mai precizat că va explica în mod public motivele demisiei în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine joi dimineaţă.

De asemenea, Dorin Corcheş a specificat că va renunţa şi la calitatea de consilier municipal, pe care a dobândit-o pe lista PDL. "Înţeleg să fiu corect până la capăt, motiv pentru care, la proxima şedinţă a Consiliului Local, tot joi, voi anunţa demisia mea şi din poziţia de consilier", a spus viitorul fost şef al aleşilor locali ai PDL.

Întrebat dacă va continua să activeze în politică, Dorin Corcheş a sugerat că da, dar nu a vrut să spună unde. "Nu se pune problema de a mă retrage din spaţiul public", a afirmat el.

Contactat, la rându-i, şeful PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat că, din punctul său de vedere, Corcheş n-a avut motive să plece. "Demisia domnului Corcheş a fost o decizie personală a dumnealui şi este singurul în măsură să o explice. În partid nu i-a reproşat nimeni, nimic", a declarat, scurt, Ghilea.

Mutare surpriză

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât în toamna trecută, la scurt timp după ce şi-a anunţat demisia de la şefia PDL Oradea, în urma rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale, Dorin Corcheş nega cu vehemenţă că va pleca din partid, în ciuda unor zvonuri care arătau că ar dezerta la PSD sau la Partidul Forţa Civică.

Tânărul politician motiva, la acea vreme, că nu va face această mutare, deoarece se simte dator partidului.

"Am auzit despre mine ba că aş trece la PSD, ba că aş face parte din noua formaţiune a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Dar vreau să asigur pe absolut toată lumea că am fost, sunt şi cu siguranţă rămân membru al PDL, partid în care m-am maturizat din punct de vedere politic şi căruia îi datorez foarte multe", a spus Corcheş.

Pedeleşti, nu pedeleşti, vremea politicii trece. Bihorel regretă plecarea lui Dorin Corcheş din PDL!