Gheorghe Seica revine în Primărie cu ajutorul instanţei! Consiliul Local l-a numit joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, în funcţia publică de şef peste Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea.

Rămas fără post în septembrie 2010, la transformarea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor în simplu serviciu, Seica a fost nevoit să părăsească Primăria după ce a refuzat să se prezinte la concursul pe noul post de conducere. Acesta s-a opus transformării direcţiei în serviciu şi a refuzat să se prezinte la concurs pe considerentul că postul, inferior din punct de vedere ierarhic funcţiei de director, i se cuvine de drept.

În acest context, funcţia de şef serviciu i-a revenit şefului Stării Civile, Cristian Popescu, adus în instituţie tocmai de Seica, singurul candidat înscris la concursul pe post.

Rămas fără loc de muncă, fostul director a dat în judecată Consiliul Local, Primăria şi pe primarul Ilie Bolojan, cerând anularea hotărârii de eliberare din funcţie şi numirea pe funcţia de director.

Pentru a-şi mări şansele de câştig, Seica şi-a mutat domiciliul în Timişoara, unde a şi deschis procesul. Sentinţa Tribunalului Timiş din aprilie 2011 prin care s-a dispus reîncadrarea acestuia în Primărie a fost întărită în octombrie 2012 de Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit deciziei, Gheorghe Seica urmează să fie reîncadrat pe post cu recuperarea drepturilor salariale pe care le-ar fi încasat în ultimii doi ani dacă ar fi lucrat în Primărie ca şef al Serviciului de Evidenţă a Persoanei. Suma exactă urmează să fie calculată de angajaţii Serviciului de Personal al Primăriei.

Hotărârea Consiliului Local de reîncadrare în Primărie a fostului director devine operabilă de la comunicare, Seica având posibilitatea să opteze doar pentru despăgubirile băneşti. În prezent fostul director este angajat al Primăriei Holod, unde gestionează compartimentul de Stare Civilă al comunei.

În cazul în care Seica va opta pentru revenirea în Primărie, Cristian Popescu, în prezent şef de serviciu, va trece pe o funcţie de execuţie în subordinea acestuia.