Desemnat preşedinte executiv al PSD Bihor în urmă cu două luni, cu votul Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei, senatorul Petru Filip şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din această funcţie. BIHOREANUL a aflat că acesta le-a transmis parlamentarilor PSD de Bihor SMS-uri prin care i-a anunţat că vrea să renunţe la funcţia de conducere, fără să expună clar motivele deciziei.

Interimar şi sporadic

„Da, am renunţat la această funcţie pentru că oricum era o chestiune interimară... O să văd în perspectiva anului viitor, în luna februarie sau când vor fi alegeri", a confirmat, pe un ton evaziv, fostul primar, contactat de BIHOREANUL.

Întrebat care este motivul renunţării, Filip a invocat lipsa de timp şi a spus doar că „a fost o decizie a mea". „Oricum sunt foarte implicat în comisia de politică externă (a Senatului n.r.), programul pe anul viitor, în primul trimestru, este foarte plin, astfel încât prezenţa mea la Oradea este destul de sporadică şi funcţia de preşedinte executiv însemna să fii în organizaţie", a spus el.

„Voi vedea"

Întrebat dacă a renunţat la funcţia de conducere dată fiind nemulţumirea faţă de modul în care Ioan Mang ia deciziile în filială, fără să se consulte cu alţi lideri locali, după cum susţin surse din filială, demisionarul a negat: „Nu, nu are nicio legătură cu relaţiile personale". La fel, Filip a respins şi un alt zvon, potrivit căruia de fapt s-ar pregăti să preia conducerea filialei, la alegerile interne din primăvară: „Nu, nu, nu s-a spus niciodată problema".

Totuşi, întrebat concret dacă va candida la alegerile interne şi pentru ce funcţie, Filip a lăsat un final deschis. „Nu ştiu, voi vedea, lucrurile sunt în derulare, nu s-a stabilit încă nici data exactă a alegerilor...".

Implant nereuşit

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat BIHOREANULUI că, în timp ce parlamentarii organizaţiei au aflat despre demisia lui Filip prin SMS, el a fost totuşi sunat de acesta, din convorbire înţelegând că fostul primar s-a simţit „marginalizat" după „implantarea" sa ca preşedinte executiv.

„Cu mine a vorbit domnul Filip ieri la telefon, mi-a spus că i s-a părut că a fost un fel de implant în organizaţie şi că nu toate implanturile reuşesc", a povestit Mang.

„N-a mai avut răbdare"

Acesta a adăugat că a încercat să afle de la Filip dacă e posibil să se răzgândească, dar i-a devenit limpede că nu. „L-am întrebat dacă e ultima lui decizie, pentru că totuşi eu sunt cel care i-a propus să revină în Bihor şi să ne ajute, împreună cu cei nemulţumiţi de la PDL, dar din păcate n-a fost prea lungă această coabitare (n.r. - cu foştii pedelişti). A fost o perioadcă complicată pentru noi, eram deja în campanie când au venit, dânsul (n.r. - Filip) s-a simţit oarecum marginalizat în timpul campaniei, probabil se aştepta să se ocupe de mai multe lucrări, să aibă mai multe sarcini. Eu l-am rugat să aibă răbdare, dânsul n-a mai avut", a spus Ioan Mang.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Petru Filip a fost ales preşedinte executiv al PSD Bihor la începutul lunii octombrie, într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, fără ca acest lucru să fie comunicat oficial. În aceeaşi şedinţă, alţi apropiaţii ai acestuia au fost numiţi în funcţii de conducere, precum Adelina Coste şi Vasile Petruţ, ambii foşti membri PDL, dezertaţi la PSD, unde au ajuns vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene.

Citiţi pe această temă şi articolul "Petru Filip şi oamenii lui au intrat în conducerea PSD Bihor: Fostul primar PDL - preşedinte executiv, Adelina Coste şi Vasile Petruţ - vicepreşedinţi"