PSD Bihor e afectat de convulsii cu doar două luni înaintea alegerilor locale din 5 iunie.

La câteva săptămâni după ce şeful organizaţiei judeţene, Ioan Mang, a promovat în postura de viitori candidaţi la funcţii de primari traseişti din alte partide - precum un fost reprezentant al PNL din Sînmartin, preferat chiar în dauna viceprimarului pesedist în funcţie - şi la câteva zile după ce, chiar într-un interviu acordat BIHOREANULUI, prefectul Claudiu Pop a anunţat public că nu este deloc interesat de o candidatură la Primăria Oradea, iar asta în condiţiile în care acelaşi Mang îl dădea "cap de serie" între pretendenţii luaţi în calcul de partid, PSD Bihor mai primeşte o lovitură: Marius Rotar, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, şi-a depus demisia şi vrea să se alăture liberalilor.

În incompatibilitate

"Mi-am înregistrat demisia ieri (n.r. – miercuri) la sediu, am înmânat-o personal domnului Liviu Popa Sabău, preşedintele organizaţiei municipale", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, Marius Rotar.

Întrebat despre motivele pentru care a recurs la acest gest, Rotar a sugerat că ar fi în dezacord cu conducerea PSD Bihor asupra modului în care aceasta înţelege să se raporteze la proiectele de dezvoltare a Oradiei şi judeţului. "În 2011 am intrat într-o echipă crezând foarte sincer şi foarte serios în dorinţa de a contribui la dezvoltarea oraşului şi judeţului, dar cu timpul lucrurile au început să devină tot mai puţin compatibile cu felul în care eu văd lucrurile", a spus şeful ITM Bihor.

Acesta a ţinut să precizeze că, deşi a decis să părăsească PSD într-un context electoral, nu intenţionează să candideze la nicio funcţie aflată în joc la apropiatele alegeri locale din 5 iunie. "Vreau să spun foarte clar că nu am niciun fel de interes electoral, nu mă gândesc să candidez", a spus Rotar.

Regret şi succes!

Pe de altă parte, şocul pentru PSD Bihor este cu atât mai mare cu cât Marius Rotar nu se mulţumeşte să plece din acest partid, ci - mai mult - vrea să întărească rândurile adversarilor foştilor colegi. "Mi se pare că echipa PNL a făcut dovada bunei intenţii în ce priveşte dezvoltarea oraşului şi judeţului şi încă din perioada de criză economică a determinat această dezvoltare. Cred că este o echipă cu care se poate merge înainte pentru a construi şi am intenţia să-mi depun cererea de adeziune la PNL din acest motiv", a declarat Marius Rotar.

Contactat şi el de BIHOREANUL, preşedintele PSD Oradea, Liviu Popa Sabău a confirmat, la rându-i, demisia din partid a şefului ITM Bihor, adăugând că regretă gestul lui Marius Rotar, cu care este prieten. "Din punct de vedere personal, sunt prieten cu Marius Rotar, deci nu pot spune altceva decât că regret decizia pe care a luat-o. Dacă dânsul a ales să ne părăsească, mie îmi pare rău, dar îi doresc succes pe noul său drum", a spus Popa Sabău.

Surse din cadrul PSD susţin că demisia lui Marius Rotar din PSD ar fi fost cauzată de faptul că liderul organizaţiei judeţene, Ioan Mang, l-ar fi marginalizat după ce şeful ITM a criticat activitatea secretarului general al organizaţiei, Ana Maria Tiron, o tânără protejată a lui Mang.