Formaţia de baschet masculin LPS Bihorul CSM Oradea a obţinut miercuri calificarea pentru turneul final al Campionatului Naţional U18, după ce a câştigat grupa din care a făcut parte la turneul semifinal desfăşurat la Voluntari.

Miercuri, elevii antrenorilor Zoran Vranes şi Alin Cureş au învins formaţia CSU Ştiinţa Bucureşti, cu scorul de 73-61, obţinând cel de-al treilea succes din tot atâtea posibile.

Jocul a început favorabil echipei orădene, care s-a desprins pe tabela de marcaj, scorul după zece minute de joc fiind de 23-11.

În sfertul secund, bucureştenii de la CSU Ştiinţa au echilibrat disputa, reuşind să înjumătăţească deficitul pe tabela de marcaj. Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 38-33.

După pauza mare însă, bucureştenii s-au apropiat ameninţător, avantajul orădenilor fiind de un singur punct în mai multe rânduri. Totuşi, LPS Bihorul CSM a reuşit să încheie sfertul al treilea mai bine, intrând în ultima pauză cu un avantaj de patru puncte, scor 53-49.

În ultimele zece minute echilibrul s-a păstrat, dar Vlad Marinău a punctat de pe semicerc, după care Marian Schmidt şi Bogdan Creţ au mărit avantajul la zece puncte, cu două minute rămase de disputat. Ultima sirenă a consfiinţit victoria orădenilor cu 73-61.

Cum şi în primele două partide disputate la turneul semifinal LPS Bihorul CSM Oradea s-a impus în confruntările cu CSM Galaţi şi CSO Voluntari, ecipa orădeană s-a clasat pe prima poziţie a grupei şi a obţinut accesul la turneul final cu un bilanţ general de 9-0.