LPS Bihorul Oradea se menţine între primele 20 de cluburi din ţară care se ocupă de creşterea şi promovarea copiilor şi juniorilor.

Federaţia Română de Fotbal a dat publicității clasamentul academiilor de fotbal din România pe 2020, iar LPS Bihorul ocupă poziţia a 17-a, cu 72,91 puncte, mai multe decât anul trecut. Cu toate acestea, clubul orădean ocupă o poziţie inferioară celei din anul precedent, când a fost pe 8.

Totuşi, LPS Bihorul Oradea este prima dintre LPS-urile din ţară.

Pe primul loc, şi în acest an, în clasamentul cluburilor care cresc şi promovează copii şi juniori se situează Viitorul Constanţa, cu 93,42 puncte, pe poziţia a II-a, FCSB, cu 88,81 puncte, iar pe locul III se află Dinamo, cu 84,86 puncte.

Dintre celelalte nume importante din fotbalul românesc, Universitatea Craiova este pe locul 7, CFR Cluj ocupă locul 10, UTA Arad, poziţia a 11-a, iar Universitatea Cluj, poziţia a 15-a.

În spatele LPS Bihorul Oradea, între primele 20 de cluburi din ţară, se află alte două nume grele, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti.

În acest top, din judeţul Bihor, doar LPS Bihorul Oradea figurează.

Conform Federaţiei Române de Fotbal, în întocmirea ierarhiei, au fost luate în calcul șapte criterii, fiecare cu un anumit procent: strategie și filozofie (10,6 %), echipe și jucători (12,1%), staff tehnic (19,4%), staff suport (6,8%), antrenamente și meciuri (9,7%), infrastructură și facilități (20,8%) și rezultate (20,6%).