Echipa de baschet LPS CSM Oradea a cucerit un nou titlu de vicecampioană naţională la U14 masculin - ediţia 2017-2018. Astfel, generaţia de 2004 a baschetului juvenil orădean a obţinut a treia clasare consecutivă pe locul al II-lea, după ce duminică, la capătul unui meci deosebit de echilibrat, a pierdut partida cu Laguna Bucureşti, decisivă în lupta pentru obţinerea medaliei de aur. Rezultatul final al partidei a fost 65-68.

Bucureştenii au început meciul mai bine, instalându-se la conducere. LPS CSM a avut probleme la finalizare, iar Laguna s-a desprins la şapte puncte pe tabela de marcaj. Totuşi, orădenii au terminat mai bine secvenţa, reuşind un parţial de 8-2 cu care s-au apropiat la un singur punct, scor 17-18, înregistrat la capătul primei secvenţe.

Bihorenii au restabilit egalitatea la 18 în primul minut din sfertul al doilea, respectiv la 26 în cel de-al şaselea minut al aceleiaşi secvenţe. Repriza s-a încheiat favorabil Lagunei, însă, care a realizat un parţial de 10-4, cu care s-a desprins la 36-30, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat cu un parţial de 8-0 în favoarea orădenilor, aceştia trecând la conducere pentru prima dată după cel de-al doilea minut al reprizei inaugurale. Laguna a venit din nou la conducere, după care Denis Pătcaş a marcat de pe semicerc pentru a duce scorul la 43-42 în favoarea LPS CSM. Continuarea a fost favorabilă bihorenilor, aceştia desprinzându-se la un maxim de nouă lungimi pe tabel de marcaj. Scorul la intrarea în secvenţa a patra a fost de 59-51 în favoarea orădenilor.

După cum anunţă clubul orădean, pe site-ul oficial, Laguna Bucureşti a înjumătăţit deficitul în primele trei minute ale sfertului decisiv, forţând staff-ul tehnic al orădenilor să ceară un timp de odihnă. Ofensiva formaţiei bihorene a întâmpinat dificultăţi, astfel încât cu două minute şi jumătate rămase din timpul regulamentar scorul la strâns la 65-64, moment în care LPS CSM Oradea a mai cerut un timp de odihnă. După reluare, tot bucureştenii au marcat, preluând conducerea.

Finalul partidei a fost problematic pentru orădeni, care nu au găsit soluţii în faza ofensivă, chiar dacă au existat câteva oportunităţi favorabile.

În acest meci, Denis Pătcaş a totalizat 18 puncte, Bogdan Creţ a adăugat 16 puncte, 12 recuperări, 2 intercepţii, Andrei Popescu a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, Rareş Teodorof a terminat cu 7 puncte, Rareş Bozga a reuşit 5 puncte, 5 recuprări, Raul Igna a bifat 4 puncte, 4 recuperări, George

Pilca şi Dragoş Tomoiagă au avut câte 2 puncte, iar Mihai Galchiş a avut un punct. În finală au mai jucat însă şi: Andrei Caba, Mario Hortea şi Alexandru Novac-Iuhas.

Astfel, LPS CSM Oradea a terminat sezonul cu un bilanţ general de 38 victorii şi 2 înfrângeri în competiţia de U14. Bihorenii au avut un bilanţ de 4-1 la turneul final desfăşurat în perioada 30 mai - 3 iunie, la Sala Sporturilor din Otopeni.

Aşadar, Laguna Bucureşti a devenit campioană naţională, podiumul fiind completat de Dinamo CSŞ Nr. 6 Bucureşti.

După cum mai menţionează site-ul clubului CSM Oradea, de-a lungul sezonului 2017-2018, echipa orădeană de U14 a participat şi în European Youth Basketball League. Aici a izbutit să se califice în plyoff-ului Europei Centrale, după ce a câştigat 75% din meciurile susţinute în sezonul regulat al acestei competiţii.

De menţionat şi faptul că antrenorul Zoran Vranes a absentat la turneul final al Campionatului Naţional U14, de la Otopeni, întrucât el face parte din staff-ul tehnic al echipei naţionale U17 masculin a Serbiei, iar aceasta se afla în cantonament, urmând să participe la turneul final al Campionatului Mondial U17 masculin - ediţia 2018, din Argentina. Evenimentul este programat a se desfăşura în perioada 30 iunie - 8 iulie, la Rosario şi Santa Fe.

Lotul echipei LPS CSM Oradea U14: Dragoş Andrei Tomoiagă, Raul Igna, Bogdan Cristian Creţ, George Cosmin Ion, Andrei Popescu, Denis Mihai Pătcaş, Rareş Şerban Mihai Bozga, Andrei Gabriel Caba, George Tudor Gabriel Pilca, Alexandru Novac-Iuhas, Rareş Casian Teodorof, Mihai Andrei Galchiş şi Mario Răzvan Hortea. Staff-ul tehnic este format din: Zoran Vranes – antrenor principal, Alin Cureş – antrenor asistent, Călin Pop – antrenor coordonator şi Anamaria Mesaros – iniţiere.

Palmaresul generaţiei 2004 a baschetului masculin orădean cuprinde:

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN de minibaschet (U12) masculin, de la Mangalia, în 2016;

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN U13 masculin, de la Oradea, în 2017;

- locul 2, vicecampioană naţională, la CN U14 masculin, de la Otopeni, în 2018.