Un salontan de 47 ani şi un bărbat de 48 ani din comuna Husasău de Tinca, implicaţi într-un accident rutier uşor petrecut, marţi, pe DN 79, în apropiere de intersecţia spre comuna Mădăras, au ajuns în Arestul Poliţiei Bihor. Motivul? Cei doi au părăsit locul incidentului soldat cu rănirea unei adolescente de 13 ani, pasageră în autoturismul şoferului din Husasăul de Tinca, pe care au abandonat-o pe marginea drumului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, evenimentul rutier s-a petrecut, marţi, în jurul orei 14.

“În timp ce conducea un tractor pe DN 79, pe direcţia Oradea - Salonta, şoferul din Salonta a efectuat un viraj la stânga peste marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de mers, fără a se asigura, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de şoferul din Husasăul de Tinca, care se angajase în depăşire în zona de acţiune a indicatorului rutier „Depăşirea interzisă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, o adolescentă de 13 ani, din localitatea Ciumeghiu, pasageră în autoturism, a fost rănită uşor. Fata a coborât din autoturism şi s-a aşezat pe marginea drumului, unde a fost abandonată de cei doi şoferi implicaţi în accident care au şi plecat în scurt timp, fără să mai anunţe poliţia despre eveniment.

Adolescenta a fost transportatată la Spitalul Municipal Salonta de un alt şofer, martor la accident, şi, din fericire, a scăpat doar cu leziuni uşoare. Medicii, însă, cărora fata le-a povestit ce s-a întâmplat, au anunţat imediat Poliţia.

“Cei doi au fost identificaţi cu operativitate de polițiștii rutieri, la aproximativ 30 de minute de la producerea accidentului şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, a mai arătat Alina Dinu.

Ancheta în caz este continuată de agenţii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta. "Polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului", a mai arătat Dinu.