Dacă echipa CS Oşorhei a disputat miercuri un joc amical în deplasare, cealaltă formaţie bihoreană de fotbal din Liga a III-a, Luceafărul Oradea, a evoluat pe teren propriu, pe terenul II al Bazei Luceafărul din Sânmartin, în compania unui adversar select, echipa sătmăreană Olimpia, din Liga a II-a.

Meciul, care s-a desfăşurat pe vânt şi ploaie, a fost câştigat de Olimpia, care s-a impus cu scorul de 2-1, după ce la pauză Luceafărul conducea cu 1-0.

Astfel, în prima repriză, gazdele au fost cele care au atacat mai mult, fapt care s-a concretizat şi în scor, după ce în minutul 15, Cigan a înscris cu un şut pe jos de la 18 metri, la care însă portarul Băican a scăpat mingea printre picioare.

Deşi Sorian şi Roşu şi-au creat alte mari ocazii pentru Luceafărul, nu s-a mai înscris până la pauză, cu toate că şi sătmărenii, prin Buhăescu, au avut o bună ocazie.

În partea a doua a jocului însă, cei care au trecut la timonă au fost oaspeţii, sătmărenii fiind mult mai prezenţi şi speculând orice nesincronizare din apărarea bihoreană. În acest fel, egalarea a survenit în minutul 55, când Iuhas a marcat din penalti, iar în minutul 66, Olimpia a trecut în avantaj, după ce ex-bihoreanul Sebastian Ianc a marcat din 8 metri.

Până la final, s-au mai consemnat două şuturi din afara careului pentru oaspeţi, în timp ce Luceafărul putea egala, numai că Mihuţa a şutat din 10 metri în portarul Băican, ieşit în întâmpinare.

La final, gazdele s-au arătat mulţumite de jocul prestat, considerându-l un test util, în compania unui adversar redutabil.

Meciul a avut loc în perioada cantonamentului elevilor antrenorului Dan Dobai, cantonament care se încheie vineri.


Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 1-2 (1-0)

Au marcat: Cr. Cigan 15 / Iuhas 55 penalty, S. Ianc 66

Luceafărul: Goia (46 E. Pap) – Fl. Drăgan, Nogo (65 Bactăr), Hlinca, Al. Radu – Feher, Sorian, Balla (46 Ţegle) – C. Roşu (68 Balea), Arnăutu (78 P. Mihuţa), Cr. Cigan. Antrenor: Dan Dobai.

Olimpia: Băican – D. Muntean, Mureşan, Heil, Iuhas – Bura, Onicaş, D. Lukacs, Sălăgeanu – Mărkuş, Buhăescu. Au mai jucat: Şuta – Ciul, Takacs, R. Rus, Kanalas, S. Ianc, Brata, Bâgiu. Antrenor: Tiberiu Csik

Au arbitrat: Florin Marcu – Octavian Şovre şi Ciprian Danşa.

În următorul joc amical, pe 17 februarie, Luceafărul Oradea va evolua tot în compania unei formaţii din liga secundă, Şoimii Pâncota.