Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut un punct, sâmbătă, în deplasarea de la Târgu Jiu, după ce au remizat cu scor alb, 0-0, în disputa cu Pandurii, din cadrul etapei a 33-a a celei de-a doua ligi fotbalistice a ţării.

O partidă echilibrată

Desfăşurată pe terenul sintetic al stadionului Municipal din Târgu Jiu, partida a fost echilibrată, dar nu a oferit prea multe situaţii periciuloase la cele două porţi. Gazdele au avut însă primele ocazii.

În minutul 5, Dodoi a pătruns în careu, i-a pasat lui Tudoran, care, incomodat în momentul şutului, a trimis balonul peste tranversală, din 6 metri. Apoi, în minutul 14, Brînzan a şutat de la 16 metri, dar mingea a trecut cu puţin peste tranversala porţii lui Rus.

Prima acţiune mai periculoasă a orădenilor s-a petrecut în minutul 19, când Prejmerean a şutat din marginea careului, dar în afara cadrului porţii.

Totuşi, primul şut pe spaţiul porţii al partidei a fost al bihorenilor, în minutul 27, când Preoteasa a trimis de la 20 de metri, dar a respins Mihai Cotolan în corner.

Ultima acţiune a primei reprize a aparţinut gazdelor, în minutul 44, când Blejdea a centrat de pe partea stângă de atac, spre Tudoran, dar golgheterul echipei Pandurii a reluat, din unghi, în plasa laterală.

La mică distanţă...

În debutul părţii secunde, luceferii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 49, Luduşan a recuperat balonul de la Vodă, a pătruns în careu şi a tras pe jos, la mică distanţă de bara din dreapta portarului Cotolan.

În minutul 51 însă, Prejmerean s-a prăbuşit pe teren, în urma unui duel aerian cu Bratu şi nu a mai putut continua jocul. Antrenorul Cristian Lupuţ l-a trimis în locul său pe Wanya.

Gazdele au replicat în minutul 57, prin Vodă, dar şutul său, de la 23 de metri, nu a prins cadrul porţii. Au fost momente mai bune pentru gorjeni, pentru că peste doar două minute, Blejdea a pătruns în careu, a tras pe colţul lung, dar balonul a trecut cu puţin pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Rus. Totuşi, deşi şi-au creat ocazii, pandurii încă n-au reuşit să trimită niciun şut pe spaţiul porţii adverse.

Cinci minute de prelungire

În minutul 85, bihorenii au avut o bună oportunitate, dar şutul din lovitură liberă de la 25 de metri, al lui Preoteasa, a fost scos de sub transversala de portarul Cotolan.

Finalul de joc a devenit ceva mai animat, iar în minutul 89 Blejdea a tras slab, balonul fiind reţinut cu uşurinţă de portarul Rus. A fost, de fapt, primul şut pe poartă expediat de Pandurii.

Au fost şi cinci minute suplimentare, iar chiar în ultimul dintre acestea, în minutul 90+5, gazdele puteau da lovitura. Atunci, un şut-centrare, al lui Blejdea, a ajuns la Patrick Popescu, dar atacantul pandurilor a fost blocat de portar în momentul şutului.

Astfel, s-a încheiat 0-0, un punct, care, cel puţin momentan, urcă formaţia orădeană un loc în clasament. Pe de altă parte, Luceafărul rămâne neînvinsă de cinci etape şi a ajuns acum la -8 în ierarhia adevărului.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va susţine un nou joc în compania unei contracandidate la evitarea retrogradării, Daco-Getica Bucureşti. Partida va avea loc însă la Sânmartin, sâmbătă, 11 mai.


Pandurii Târgu Jiu - Luceafărul Oradea 0-0
Stadion: Municipal - sintetic (Târgu Jiu)

Pandurii: Mih. Cotolan - Oiţă, D. Ciobanu, Rob. Bratu, Vasilescu - Brînzan (cpt.), Vodă – Tudoran (min. 78 Raiciu), Dodoi, Blejdea - P. Popescu. Antrenor: Adrian Bogoi

Luceafărul: I. Rus – Ciul (min. 46), Yabre, Oros - cpt., Moihedja - C-tin. Roşu, Prejmerean (min. 53 Wanya), Preoteasa, Al. Dulca – Luduşan (min. 76 Bebey) şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Adrian Illyeş (Ploieşti) - Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) şi Bianca Florea (Ploieşti).


Etapa a 33-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Pandurii Târgu Jiu - Luceafărul Oradea 0-0

CS Baloteşti - Metaloglobus Bucureşti 0-3

Academica Clinceni – Energeticianul 3-1

Dacia Unirea Brăila - FC Argeş 0-2

Daco-Getica Bucureşti - CS Mioveni 1-0

UTA Arad - ASU Politehnica Timişoara 0-2

Ripensia Timişoara - Aerostar Bacău 1-0

SSC Farul Constanţa - Petrolul Ploieşti 0-3

Duminică

ACS Poli Timişoara - Universitatea Cluj 0 - 3

Luni

Sportul Snagov - Chindia Târgovişte 0-1