Deşi au întâlnit echipa de pe locul IV, chiar pe terenul ei, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au reuşit să dea lovitura, sâmbătă, în cadrul etapei a 27-a a campionatului Ligii a II-a. Elevii antrenorului Cristian Lupuţ s-au impus cu scorul de 2-1, la Clinceni, în faţa formaţiei locale Academica, după ce la pauză conduceau cu 1-0, iar până în minutul 90+2 orădenii au condus chiar şi cu 2-0.

Primul gol al întâlnirii l-a reuşit fundaşul central Andrei Tînc, cel care a înscris cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă indirectă. Cl. Codoban a centrat în careu, la colţul scurt, de unde Tînc a marcat.

Orădenii au făcut 2-0 în partea a doua, în minutul 61, când a înscris Neacşa. Acesta l-a învins încă o dată pe poartarul gazdelor, Ureche, şi a adus liniştea pentru Luceafărul. A fost atunci un contraatac trei contra doi, iar Neacşa l-a surprins pe portar cu un şut plasat, cu stângul.

În fine, golul de onoare al ilfovenilor l-a reuşit în prelungiri, în minutul 90+2, Al. Popescu, cel care a împins mingea în plasă dintr-un metru, după o învălmăşeală în careul Luceafărului şi două şuturi ale celor  de la Clinceni, blocate.

Astfel, bihorenii au obţinut o victorie importantă, şi-au mai asigurat trei puncte în clasament, iar în ierarhia adevărului, de la -8 au ajuns la -5.

De menţionat că, la acest joc, antrenorul Cristian Lupuţ i-a debutat la Luceafărul pe Torişte, care a jucat titulat ca fundaş dreapta, şi pe Calvin Valies, care i-a luat locul în minutul 75.


Academica Clinceni – Luceafărul Oradea 1-2 (0-1)

Stadion: Clinceni - Arena 1 (Clinceni – Ilfov)

Au marcat: Al. Popescu (min. 90+2) / Tînc (min. 43) şi Al. Neacşa (min. 61)

Academica: Ureche - Baniţă, Găină, Hreniuc, Mih. Dobrescu - Bg. Barbu, C. Gheorghe – cpt. (min. 65 A. Teuţ) – Târşa (min. 36 Paţurcă), Vl. Mihalcea, Al. Popescu - Val. Mihai (min. 53 Blejdea). Antrenor: Ilie Poenaru

Luceafărul: Goia – Torişte (min. 75 Calvin Valies), Oros, Tînc, Trif – Feher, Ţegle - Al. Neacşa (min. 80 Antohi), Cl. Codoban – cpt. (min. 75 Al. Dulca), B. Rocha - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Câmpina) - Ciprian Iovu şi Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani).

În clasament, după această, Luceafărul şi-a consolidat poziţia a 10-a, cu 34 de puncte şi va juca etapa viitoare, pe teren propriu, vineri, 6 aprilie, cu CS Mioveni.


Etapa a 27-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Metaloglobus Bucureşti - Ripensia Timişoara 2-1

Academica Clinceni - Luceafărul Oradea 1-2

CS Mioveni - Foresta Suceava 2-0

CS Baloteşti - ASU Politehnica Timişoara 2-1

CS Afumaţi - Pandurii Târgu Jiu 2-1

AFC Hermannstadt - Ştiinţa Miroslava 1-0

Duminică:

FC Argeş - Dacia Unirea Brăila 1-0

Dunărea Călăraşi - UTA  2-1

Olimpia Satu Mare - Sportul Snagov 0-3 (la "masa verde")

Chindia Târgovişte - ASA Târgu Mureş 3-0 (la "masa verde")