Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au încheiat la egalitate jocul din prima manşă a barajului pentru menţinerea în Liga a III-a.

Disputată la Jibou, în compania formaţiei locale, Rapid, partida de duminică a luceferilor s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce şi la pauză s-a consemnat tot 1-1.

Elevii antrenorului Ciprian Dianu au deschis scorul rapid, în minutul 4, când meşter a fost faultat în careu, iar Vinicius a executat penalty-ul acordat. Deşi portarul a apărat, Vinicius a urmărit şi a înscris.

Şi egalarea a venit destul de repede, în minutul 17, când jucătorul sălăjean Pavel l-a văzut ieşit pe portarul Ciută şi a lobat peste acesta de la 25 de metri.

În prima repriză, gazdele au mai avut o bună oportunitate de a marca, dar în partea a doua cei de la Luceafărul au ratat trei ocazii clare, unu la unu cu portarul, ocazii irosite, pe rând, de Meşter, Jurcuţ şi Lăsconi.

De asemenea, bihorenii au mai avut o bună oportunitate, când Laza a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar rămasă fără rezultat pe tabelă.

Din minutul 69 însă luceferii au rămas în inferioritate numerică, după cel de-al doilea cartonaş galben văzut de fundaşul stânga Gondor.

Jocul s-a desfăşurat pe un teren greu, care a mustit de apă. Totuşi, rezultatul este bun pentru Luceafărul, care acum şi la 0-0 în partida retur, de duminica viitoare, îşi poate atinge obiectivul.

"A fost un meci greu, în care cred că am gestionat bine momentele jocului. Am pregătit meciul pentru o dublă manşă şi sunt mulţumit cu rezultatul obţinut. E adevărat că puteam obţine mai mult, dar după eliminarea lui Gondor a trebuit să schimbăm altfel jocul. Nu este nimic jucat. Ne aşteaptă returul, în care va trebui să arătăm să suntem echipa care merită să continue în Liga a III-a", a declarat, după partidă, pentru BIHOREANUL, antrenorul principal al formaţiei Luceafărul, Ciprian Dianu.

În partida de duminică tehnicianul bihorenilor, Ciprian Dinau a trimis în teren echipa: Ciută, Drăgan, Bonya, Laza, Gondor (min. 69 eliminat) – Jurcuţ (Lăsconi), Higyed (Novac), Gheban (Tirla), Meşter (Toderici) – Staic – Vinicius (Lungu).

Partida retur, de duminică, 23 mai, va debuta de la ora 17:30 şi se va desfăşura la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin.