După trei victorii consecutive, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au înregistrat duminică o nouă înfrângere. De această dată, bihorenii au evoluat la Timişoara, pe terenul celor de la ASU Politehnica, în faţa cărora au trebuit să se recunoască învinşi cu scorul de 0-2. La pauză gazdele conduceau cu 1-0, iar în partea a doua, orădenii au evoluat în inferioritate numerică, după ce fundaşul central Alin Mutu a primit direct cartonaşul roşu, în minutul 53, în urma unui fault.

Sorescu a deschis scorul

Timişorenii au început bine partida şi în minutul 7 Sorescu a trimis fără preluare dintr-o poziţie incomodă, din dreapta careului, însă Georgios Gakos, portarul bihorenilor, a reţinut.

În minutul 10 însă, acelaşi Deian Sorescu a scăpat de la 30 de metri în flancul drept, după o pasă primită de la Giuricici, a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, deschizând scorul. Portarul Luceafărului a cerut offside, dar degeaba.

Prima ocazie pentru Luceafărul a apărut în minutul 24, când Bedea a trimis un şut-centrare din lateral stânga, însă mingea s-a dus peste poartă. Au urmat apoi mai multe momente bune pentru orădeni, care în minutul 35 au expediat un şut, prin Rocha, din faţa careului, dar mingea a fost deviată şi s-a dus puţin pe lângă poarta lui Dur-Bozoancă. În minutul imediat următor, Bedea a şutat şi el, pe jos, din marginea careului, dar Bozoancă a respins în corner.

În fine, ultima ocazie din prima repriză a aparţinut tot orădenilor, în minutul 40, când portarul Bozoancă a reţinut şutul lui Vlad Rusu, după ce atacantul a trecut de Bilia.

Mutu, out

Repriza a doua a debutat tot cu bihorenii atacând mai mult şi, astfel, în minutul 51, Bozoancă a reţinut lovitura liberă executată din stânga de Rocha.

Din păcate pentru Luceafărul, şansele au scăzut dramatic, în minutul 53, când fundaşul central Alin Mutu l-a faultat din postura de ultim apărător pe Plămadă, la 17 metri şi a fost eliminat direct. Din acel moment, ASU Poli a revenit în atac, iar în minutul 55, Predescu a trimis peste poartă dintr-o lovitură liberă executată din marginea careului.

Luceafărul a ripostat de două ori. Mai întâi, în minutul 60, când Rocha a executat o lovitură liberă de pe stânga, Vlad Rusu a reluat cu capul, dar a trimis pe lângă poartă, iar apoi în minutul 68, când Codoban a şutat de la 20 de metri, din poziţie centrală, dar în braţele lui Dur-Bozoancă.

În minutul imediat următor însă, de cealaltă parte, Plămadă a scăpat singur cu Gakos, portarul bihorean a ratat intervenţia, însă atacantul alb-violeţilor nu a reuşit să controleze mingea, care a ieşit în afara terenului.

În minutul 73, Sorescu a pătruns în careu pe dreapta, a centrat în faţa porţii pentru Plămadă, dar acesta nu a ajuns la minge. Gazdele şi-au majorat totuşi scorul, în minutul 84, când acelaşi Deian Sorescu a avut o incursiune pe dreapta, după o pasă a lui Predescu, a centrat, iar Ionuţ Plămadă a reluat din 4 metri, în stânga lui Georgios Gakos şi l-a învins pe orădean.

Până la final s-a mai consemnat două ocazii, câte una de fiecare parte. În minutul 89, Ignea a interceptat o minge degajată greşit de Gakos, însă a fost blocat de portar în situaţie unu contra unu, iar în prelungiri, în miunutul 90+ 4, Ţegle a şutat de la 22 de metri, pe lângă poartă.

Apoi s-a încheiat jocul, care a consfiinţit victoria la două goluri a bănăţenilor, ASU Poli câştigând în faţa bihorenilor care îşi întrerup seria de trei victorii.


ASU Politehnica Timişoara – Luceafărul Oradea 2-0(1-0)

Au marcat: D. Sorescu (min. 10) şi I. Plămadă (min. 84)
Stadion: Ştiinţa (Timişoara)

ASU Poli: Dur-Bozoancă - Giuricici, Mera (cpt.), Bilia, Taub - Poparadu (Măd. Stancu 88'), Krausz, A. Ignea (Ţugui 90+1') - Sorescu, I. Plămadă (M. Staicu 86'), C. Predescu. Antrenor: Bogdan Andone

Luceafărul: G. Gakos - Balea, Tânc, A. Mutu, Trif - Bedea, Ţegle - Antohi (C-tin. Roşu 64'), Rocha (Codoban 64'), Ban - Vl. Rusu (cpt.). Antrenor: Cristian Dulca

Eliminat: Alin Mutu 53' (roşu direct)

Au arbitrat: Robert Avram (Piteşti) - Gheorghiţă Bălan (Piteşti) şi Alina Mihoc (Arad)


Rezultatele etapei a 17-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

CS Baloteşti - Metaloglobus Bucureşti 2-0

CS Afumaţi - Chindia Târgovişte 0-0

Olimpia Satu Mare - Dacia Unirea Brăila 3-2

UTA Arad - ASA Târgu Mureş 1-2

Pandurii Târgu Jiu - Ripensia Timişoara 1-1

Ştiinţa Miroslava - Foresta Suceava 0-1

CS Mioveni - Sportul Snagov 2-2

Duminică:

Dunărea Călăraşi - FC Argeş 2-1

AFC Hermannstadt - Academica Clinceni 2-0

ASU Politehnica Timişoara - Luceafărul Oradea 2-0