Aşa cum a câştigat în etapa trecută, formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a pierdut duminică, la Târgovişte, în cadrul etapei a 25-a a Ligii a II-a. După ce au condus cu 1-0, bihorenii au pierdut în cele din urmă cu 1-2, în faţa formaţiei locale Chindia.

Deşi au evoluat pe terenul echipei de pe locul III, elevii antrenorului Cristian Dulca au început destul de bine jocul, iar în minutul 7 au avut prima ocazie, după o pasă filtrantă a lui Cl. Codoban, pentru urcarea lui Vlad Rusu, care i-a întrecut pe cei doi fundaşi din faţa sa, nu a căzut atunci când a fost ţinut de Morariu, a tras bine la colţul lung, însă portarul Popescu a reţinut din plonjon. Apoi, în minutul 13, Martac a plonjat şi a respins în corner, din 2 metri, din faţa porţii goale, după ce Vl. Rusu a alunecat în 6 metri şi nu a putut ajunge să înscrie.

Cinci minute mai târziu, atacurile orădenilor au continuat cu centrarea lui Trif din stânga careului, pentru Rusu, care a urcat la bara a doua, însă mingea s-a dus prin faţa porţii, fără ca atacantul să ajungă la ea. În minutul imediat următor a apărut şi prima acţiune a gazdelor şi după centrarea dintr-o lovitură liberă de pe stânga, Vătavu s-a înălţat în centrul careului şi a trimis cu capul mult peste poartă.

În minutul 26, elevii antrenorului Cristian Dulca au revenit din nou în atac, iar Cl. Codoban a centrat din stânga, Rusu a urmărit, i-a luat faţa lui Morariu şi a căzut în genunchi din cauza terenului alunecos. Rusu a amplificat această căzătură prin a se lăsa pe spate, pentru a da senzaţia că a fost ţinut de adversar, însă arbitrul nu s-a lăsat păcălit şi a făcut semne că meciul poate continua. În replică, în minutul imediat următor, Cherchez a avansat cu mingea la picior, a tras de la 23 de metri din poziţie centrală, însă a făcut-o pe lângă bara din dreapta portarului Gudea. Apoi, în acelaşi minut, după mai multe pase frumoase ale dâmboviţenilor în dreapta careului, Cherchez a trimis înapoi, în centrul careului, pentru urcarea lui Liviu Mihai, care a tras din poziţie bună, pe lângă bara din stânga sa.

Şi în repriza a doua, bihorenii au început foarte bine, iar în minutul 48, după o aruncare lungă de la margine, Claudiu Codoban a scăpat singur cu Popescu, a pătruns în careu şi a fost faultat din lateral de Marian Vătavu, care a primit cartonaşul galben. Vătavu s-a arătat şocat de decizie, fiindcă l-a luat pe sus pe Codoban, după ce acesta trimisese mult pe lângă. S-a acordat penalty pentru Luceafărul. Lovitura de la 11 metri a executat-o Vlad Rusu, care a trimis în stânga jos şi a deschis scorul.

Şi la 1-0, tot Luceafărul a rămas preţ de câteva minute tot mai periculoasă. În minutul imediat următor, Cl. Codoban a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga, Popescu a fost sigur că prinde mingea la bara a doua, însă a scăpat-o în faţă, dar a revenit repede şi a reţinut din faţa unui adversar.

În minutul 76, Chindia a reuşit să înscrie totuşi şi să restabilească egalitatea.  Atunci, Liviu Mihai a tras lobat de la 35 de metri lateral dreapta şi a înscris aproape sub transversală, la colţul lung. Portarul Gudea a fost surprins de această traiectorie a şutului mijlocaşului gazdelor.

Dâmboviţenii au dat apoi lovitura, în minutul 84, când după un contraatac în flancul drept, cu mai multe un-doi-uri, Nisipeanu a centrat în faţa careului, acolo de unde Balea a alunecat şi a respins greşit în faţă, direct la Cristian Cherchez, care i-a pasat scurt în stânga lui Cristian Neguţ, cel care, din postură de singur cu Gudea, l-a învins cu un şut plasat, pe jos, în dreapta, pe goalkeeper-ul bihorean.

Până la final, doar în minutul 90+3 a mai apărut o ocazie, când Liviu Mihai a trimis încă o dată, din prima, de la 25 de metri uşor lateral dreapta, dar de această dată portarul Gudea a avut noroc. Mingea a căzut acum razant cu bara din stânga sa, pe lângă.

După cinci minute de prelungiri, jocul s-a încheiat cu victoria la limită a Chindiei, care a câştigat cu emoţii, orădenii pierzând după ce au avut meciul în mână. Astfel, Luceafărul a pierdut în maniera în care a câştigat etapa trecută cu FC Argeş. Orădenii au rămas cu 27 de puncte şi au căzut o poziţie în clasament, pe locul 13.

De menţionat că jocul de duminică de la Târgovişte s-a desfăşurat pe un timp ploios, cu un gazon îmbibat de apă, iar pe unele porţiuni chiar cu bălţi.


Chindia Târgovişte - Luceafărul Oradea 2-1 (0-0)

Au marcat: Liviu Mihai (min. 76) şi Cr. Neguţ (min. 84) / Vl. Rusu (min. 50 din penalty)
Stadion: "Eugen Popescu" (Târgovişte)

Chindia: I. Popescu - D. Ciobotariu, Ov. Morariu (min. 66 Cr. Neguţ), Vătavu, Martac - Licu (min. 68 Nisipeanu), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica - D. Florea (min. 83 Dumitraşcu) şi Cherchez – cpt. Antrenor: Nicolae Croitoru

Luceafărul: Gudea - Balea, Oroş, Tînc, Trif - Ţegle, Feher - cpt. - Al. Neacşa (min. 54 Antohi), Cl. Codoban, B. Rocha (min. 46 Vas. Pop) - Vl. Rusu (min. 69 Al. Dulca). Antrenor: Cristian Dulca

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) - Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).


Etapa a 25-a a Ligii a II-a:

Sâmbătă:

CS Baloteşti - UTA Arad 2-2

Academica Clinceni - Ştiinţa Miroslava 0-0

Metaloglobus Bucureşti - Foresta Suceava 2-1

FC Argeş - Ripensia Timişoara 2-1

Dacia Unirea Brăila - ASA Târgu Mureş 3-0 (la "masa verde")

CS Afumaţi - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

Dunărea Călăraşi - Sportul Snagov 2-0

Duminică:

AFC Hermannstadt - Pandurii Târgu Jiu 1-0

Chindia Târgovişte - Luceafărul Oradea 2-1

Luni, ora 18:

CS Mioveni - ASU Politehnica Timişoara