Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au cucerit un punct, miercuri, din jocul de la Brăila, disputat în cadrul etapei a 23-a a campionatului Ligii a II-a, etapă rămasă restantă, după ce a fost amânată, la începutul acestei luni, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Cum era de așteptat, bihorenii au avut de-a face cu un adversar incomod, dar au reușit în cele din urmă să se întoarcă cu un punct din această deplasare, egalând în repriza a doua prin fundașul central Oros, după ce gazdele au deschis scorul în pnultimul minut al primei reprize.

Prima ocazie a disputei a aparținut gazdelor, care, în minutul 8, au șutat prin Anghelina, de la 25 de metri, la firul ierbii, dar a reţinut portarul orădean Goia. Replica bihorenilor a apărut după doar două minute, cand atacantul Vlad Rusu, aflat în careu, uşor lateral dreapta, a şutat pe direcţia portarului, dar fără probleme pentru acesta.

Până aproape de pauză nu s-a mai întâmplat nimic, dar în minutul 44 gazdele au reușit să deschidă scorul. După o acţiune prelungită de atac, mingea a ajuns la 22 de metri, de unde Marian Anghelina a trimis o „bombă" la rădăcina barei şi a marcat.

În repriza a doua, orădenii au fost mai determinați, iar în minutul 60 au reușit egalarea. Atunci, fundașul central Cristian Oros a înscris din 4 metri, după o recentrare a lui Vlad Rusu, în faţa porţii.

Din păcate, jocul a devenit apoi extrem de anost, în special către final, cu multe execuţii greşite şi fără nicio realizare importantă pe faza ofensivă. Astfel, rezultatul final a fost 1-1, fapt care le aduce un punct în clasament bihorenilor, care revin pe locul 10 al clasamentului, cu 31 de puncte acum și -8 în ierarhia adevărului.


Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1(1-0)

Au marcat: Anghelina (min. 44) / Oros (min. 60)

Stadion: Municipal (Brăila)

Dacia Unirea: Botaş - Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Al. Nicola - Alin Manea (min. 70 Cubleșan), Anghelina, M. Dima, Vitan (min. 68 G. Niță) - Al. Pop și Banyoi (min. 61 Dushkaj). Antrenor: Alin Pânzaru

Luceafărul: Goia - Balea, Oros, Tînc, I. Ban (min. 46 Al. Dulca) - Feher - cpt., Ţegle - Vas. Pop (min. 63 B. Rocha), Antohi (min. 88 Neacșa), Trif - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti) - Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Gabriel Ion Catană (Târgovişte – Dâmbovita).

Runda de miercuri a consemnat și câteva rezultate interesante, cu victoria sucevenilor de la Foresta, la Pitești, cu FC Argeș sau succesul la scor a celor de la ASU Poli Timișoara, la Metaloglobus București. Liderul, Dunărea Călărași, s-a impus în deplasare și rămâne pe prima poziție a ierarhiei.

În etapa viitoare, sâmbătă, Luceafărul Oradea va juca în Ilfov, cu Academica Clinceni.


Etapa a 23-a a Ligii a II-a la fotbal:

Marţi:

Chindia Târgovişte - Ştiinţa Miroslava 2-0
Miercuri:

Academica Clinceni - Pandurii Târgu Jiu 3-1
Metaloglobus Bucureşti - ASU Politehnica Timişoara 0-5
FC Argeş - Foresta Suceava 0-2
Dacia Unirea Brăila - Luceafărul Oradea 1-1
CS Afumaţi - Sportul Snagov 1-1
CS Baloteşti - Dunărea Călăraşi 1-2
CS Mioveni - UTA 1-1
ASA Târgu Mureş - Ripensia Timişoara 0-3 (la "masa verde")
AFC Hermannstadt - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")