Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut duminică un punct important în deplasarea de la Șiria, județul Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, într-un meci ce a contat pentru runda cu numărul 27 din Liga a II-a.

Deși au întâlnit o echipă care luptă pentru promovare și care era foarte motivată pentru acest joc, bihorenii au reușit să încheie la egalitate această partidă, cu scor alb, 0-0 și să acumuleze 31 de puncte în clasament, ceea ce-i plasează pe locul al X-lea.

Așa cum au anunțat organizatorii, meciul de la Șiria a început după ce autoritățile locale i-au decernat titlul de cetățean de onoare al comunei arădene reputatului antrenor Emerich Ienei. Acesta a dat, de altfel, și lovitura de start a jocului.

Ceva mai echilibrată în prima repriză și cu o dominare a UT-ei în partea a doua, partida n-a adus niciun gol, iar la sfârșit frustrare pentru gazde și un rezultat pozitiv pentru orădeni.

Ocazii irosite

Prima ocazie a aparținut Luceafărului, în minutul 4, când I. Ban a centrat din stânga careului, iar Chiş Toie a tras de la bara a doua, dintr-un voleu lateral, dar peste poarta lui Miron. Gazdele au replicat în minutul 6, când Andor a fost faultat de Balea în dreapta careului, tot el a executat lovitura liberă, mingea s-a dus la bara a doua, acolo de unde a fost trimisă, stângaci însă, de Manea, iar portarul Goia a reţinut cu ceva emoţii.

Luceafărul a revenit în atac și în minutul 15, M. Matei a prins un şut bun de la 35 de metri, Miron a respins cu emoţii în lateral, acolo de unde Bedea a recentrat în faţa porţii, iar goalkeeperul arădenilor a reţinut. Apoi, în minutul 23, arădenii au revenit și ei, iar Stătilă a fost faultat în flancul drept. Andor a bătut lung lovitura liberă, iar Gligor a reluat cu capul din 5 metri, pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu, același Strătilă şi-a fentat înspre centru adversarul direct, în colţul dreapta al careului, a centrat către prima bară, dar Goia a reţinut fără probleme.

Echipa bihoreană a contraatacat, în minutul 32, prin M. Matei, care a avansat în dreapta, a ţinut de minge, şi-a aşeazat-o pentru un şut cu stângul şi a tras de la 25 de metri, însă mult peste poarta lui Miron. Apoi, gazdele au avut o bună ocazie, în minutul 36, când Strătilă a centrat din dreapta, mingea a fost deviată la colţul lung, Andor a urmărit şi a tras din 6 metri lateral, din unghi închis, în prima bară.

Până la finalul primei reprize, arădenii au mai avut două ocazii, irosite ambele. Mai întâi, în minutul 44. atunci când Curtuiuş a prins un şut zdravăn din faţa careului, iar portarul Goia a respins în faţă cu ceva emoţii mingea ce era aproape de vinclul din dreapta sa. Apoi, în minutul 45, când ex-orădeanul Andor a bătut o lovitură liberă din dreapta careului către bara a doua, dar mingea a fost deviată de Hlinca, în afara cadrului porții.

Repriza secundă a început furtunos pentru gazde, care, în minutul 46. și-a creat o primă ocazie, după ce Andor a centrat din dreapta careului, iar Ban a respins cu capul de pe linia de 6 metri. În minutul imediat următor, după două cornere de pe stânga executate de același Andor, mingea a fost trimisă în careu, Petre a preluat şi a tras puţin pe lângă bara din stânga, din 8 metri, talonat de un adversar. Atacantul a solicitat penalty, spunând că a fost ţinut, însă arbitrul a dictat aut de poartă. Apoi, în minutul 48, Curtuiuş a căzut şi el în dreapta careului în duelul cu Ban, a cerut, de asemenea, penalty, însă şi de această dată centralul a lăsat jocul să continue.

În minutul 52, fundașul arădean Muntean a executat peste transversală o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziție centrală. Replica orădeană a venit în minutul 58, când Bedea a trimis în careu pentru Matei, care a preluat bine în stânga şi a tras din 8 metri în bara colţului scurt, însă faza a fost oprită, pentru că atacantul era în offside.

Încercări disperate

Nemulțumiți cu situația de pe tabelă, arădenii au început să preseze, iar în minutul 64 Vîlceanu i-a pasat lui Andor în careu, care a fentat în stânga şi a trimis puţin pe lângă, mingea fiind deviată. Același Andor a centrat din cornerul de pe stânga, Manea a avansat la prima bară şi a reluat cu capul din 6 metri, direct în braţele lui Goia. Spectatorii au oftat cu toţii la această mare ocazie a gazdelor.

În minutul 71, tot Andor pătruns în careu pe stânga, a trimis înapoi în centru pentru Petre, care a tras cu latul la colţul scurt, însă Goia a respins în faţă. În același minut, pe contraatac, Arnăutu, invizibil până atunci pe teren, a tras din stânga careului, mult pe lângă colţul lung. Orădenii au prins curaj apoi și peste trei minute, același Arnăutu i-a pasat în dreapta pentru urcarea lui Chiş Toia în careu, acesta a rămas singur cu Miron, dar a preluat larg şi portarul utist a ieșit şi a reţinut din picioarele bihoreanului.

La cealaltă poartă însă, în același minut, Andor a şutat din 16 metri central în bara din stânga. În aceeaşi fază, puţin mai înainte, Cordoş a blocat în ultimul moment şutul lui Piccioni din 7 metri.

Orădenii au rezistat la asediul arădean, iar în minutul 79, I. Balla a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, lateral dreapta, utiştii au respins în faţă, iar Feher a trimis pe lângă poarta lui Miron. Pe final de joc, în minutul 86, Arnăutu i-a pasat cu călcâiul şi l-a lăsat singur pe Balla, care a centrat cu stângul în faţa porţii, pentru Matei, însă Miron a reţinut în 5 metri.

Arădenii au replicat în minutul următor, când Copil a executat o lovitură de colț de pe stânga, iar Manea a reluat cu capul de la bara a doua, peste poartă. Apoi, în prelungiri, în minutul 90+2, același Copil a reluat de la 25 de metri un voleu, mingea a fost deviată în corner. Tot Copil a executat cornerul din dreapta şi s-a respins de două ori, ca apoi Vîlceanu să tragă de la 20 de metri peste poartă. În minutul următor, 90+3, Andor a bătut o lovitură liberă din dreapta, dar Goia s-a întins la bara a doua şi a respins din capul lui Manea.

În fine, ultima fază a jocului a aparținut bihorenilor, în minutul 90+4, când Chindriş a trimis slab către propriul portar, M. Matei a urmărit, însă nu a putut ajunge înaintea lui Miron, care a preluat pe piept şi apoi a respins. Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul de 0-0, un rezultat care aduce un punct poate pentru unii nesperat pentru Luceafărul în această etapă.

În etapa viitoare, sâmbătă, 8 aprilie, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, în compania timișorenilor de la ASU Politehnica


UTA Bătrâna Doamnă – Luceafărul Oradea 0-0

UTA Bătrâna Doamnă: Bg. Miron - D. Muntean, Al. Manea, Gligor (cpt.), Copaci - Strătilă (Vîlceanu 61'), M. Chindriş, I. Tănase (D. Copil 75'), Andor - Curtuiuş (Piccioni 68'), Ad. Petre Antrenor: Laurenţiu Roşu

Luceafărul: Goia – Balea (Moga 35'), Hlinca (cpt.), Fl. Cordoş, I. Ban – I. Cuc (Balla 56'), Chiş Toie, Feher, Bedea (Bactăr 86') - M. Matei și Arnăutu. Antrenor: Alexandru Kiss

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) - Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş). Arbitru de rezervă: Dorian Bărzucă (Lugoj). Observatori FRF: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) şi Traian Marcu (Sibiu)


Etapa a XXVII-a a Ligii a II-a la fotbal:

CSM Râmnicu Vâlcea - Dacia Unirea Brăila 0-3 (la masa verde)

Unirea Tărlungeni - CS Afumaţi 0-3 (la masa verde)

Sâmbătă:

Foresta Suceava - FC Academica Clinceni 2-0

Chindia Târgovişte - Metalul Reşiţa 4-0

CS Baloteşti - FC Braşov 2-2

Olimpia Satu Mare - Juventus Bucureşti 1-3

Duminică:

UTA Bătrâna Doamnă - Luceafărul Oradea 0-0

Luni, ora 17:

Dunărea Călăraşi - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

CS Mioveni și ASU Politehnica Timişoara stau.


Clasament: