Pentru că în prima etapă din acest an a a Ligii a II-a a avut liber, echipa de fotbal Luceafărul Oradea s-a aflat timp de două zile, joi şi vineri, într-un mini-cantonament la Petroşani, acolo unde a disputat şi două jocuri amicale, cu cealaltă formaţie susţinută din umbră de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Este vorba despre ACS Şirneasa, echipă aflată pe primul loc în Seria a IV-a a Ligii a II-a, după desfăşurarea turului de campionat.

Mai întâi, cele două formaţii au încheiat, joi, la egalitate, cu scorul de 1-1, iar vineri, în partida revanşă, Luceafărul s-a impus la limită, cu 1-0.

În primul joc, pentru Luceafărul a marcat camerunezul Marius Obekop. Noua achiziţie a bihorenilor a înscris cu un şut frumos de la marginea careului. Pentru formaţia din Şirineasa a punctat Frăţilescu.

Antrenorul Cristian Dulca a trimis în teren pentru Luceafărul în acest joc formula: Goia - Balea, Mutu, Tînc, Ban - Feher, Ţegle – V. Pop, Neacşa, Obekop - Vl. Rusu.

Apoi, vineri, când la bihoreni au evoluat ceilalţi jucători din lot, Luceafărul s-a impus cu 1-0, după un gol marcat pe final de meci, prin Claudiu Codoban, dintr-o lovitură liberă.

Tehnicianul Cristian Dulca i-a trimis în teren de această dată pe: Gudea - Valies, Oros, Mutu, Trif - Antohi, D. Lukacs, I. Cuc, Cl. Codoban - Al. Dulca şi Luduşan. A mai jucat, de asemenea, şi Chiorean.

Reamintim că în prima etapă din noul an a Ligii a II-a, Luceafărul Oradea trebuia să evolueze sâmbătă, pe teren propriu, cu ASA Tg. Mureş, cum această echipă a intrat în faliment, formaţia bihoreană şi-a adjudecat meciul "la masa verde", cu 3-0 şi, coroborat cu celelalte rezultate înregistrate, a urcat până pe locul 13, cu 24 de puncte.


Etapa a XXII-a a Ligii a II-a fotbal:

Sâmbătă:

Foresta Suceava - Dacia Unirea Brăila 1-0

Ştiinţa Miroslava - FC Argeş 2-3

Pandurii Târgu Jiu - Metaloglobus Bucureşti 1-0

UTA Arad - Academica Clinceni 1-3

Sportul Snagov - Ripensia Timişoara 1-1

ASU Politehnica Timişoara - Chindia Târgovişte 1-2

Luceafărul Oradea - ASA Târgu Mureş 3-0

Olimpia Satu Mare - CS Mioveni 0-3

Duminică:

Ora 14: CS Afumaţi - CS Baloteşti 4-1

Ora 15: Dunărea Călăraşi - AFC Hermannstadt 0-0