Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au cucerit un punct, sâmbătă, în duelul codaşelor Ligii a II-a, care s-a desfăşurat în judeţul Ilfov, între echipa CS Baloteşti şi formaţia bihoreană, şi care a contat pentru etapa a XI-a.

Partida s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 2-2, după ce însă la pauză, gazdele conduceau cu 1-0, iar la un moment dat şi cu 2-0.

Orădenii au început slab partida, primind gol încă din minutul 5, după centrarea în centrul careului, când mingea a trecut prin faţa porţii, iar Adrian Hurdubei a rămas singur cu portarul Goia, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în stânga acestuia.

După primirea golului, Luceafărul a alergat după egalare, a avut avut câteva şanse, dar le-a ratat prin Cl. Codoban şi V. Rusu.

În pauză s-a intrat cu 1-0 pentru gazde, care în repriza a doua a început din nou foarte bine  şi chiar în primul minut de la reluare, după o acţiune în viteză purtată pe stânga, Hurdubei a centrat în careu şi Marin Neagu, nemarcat, a reluat cu latul din 6 metri, majorând scorul.

Totuşi, bihorenii nu au abandonat lupta şi în minutul 70 au redus din handicap, după o centrare a lui Daniel Ciobanu, din dreapta în careu. Mingea a ajuns la Claudiu Codoban, care a înscris în stânga portarului, în plasa laterală.

Acest gol a reaprins speranţele "luceferilor", care au accelerat ritmul pe final, au alergat după egalare, pe care au reuşit-o, în minutul 82, prin Vlad Rusu. Acesta a reluat cu capul în stânga portarului, după o centrare venită tot de pe stânga.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, jocul s-a încheiat cu rezultatul de 2-2, iar Luceafărul a cucerit primul punct din deplasare din acest sezon şi a rămas pe penultima poziţie a ierarhiei.


CS Baloteşti – Luceafărul Oradea 2-2 (1-0)

Au marcat: Hurdubei (min. 5) şi M. Neagu (min. 46) / Cl. Codoban (min. 70) şi Vl. Rusu (min. 82)

CS Baloteşti: Iordan – C-tin. Dedu, A. Răuţă, Opriş, Mirescu, Ciubuc (min. 85 Suciu), L. Ion (cpt.), M. Neagu, V. Andrei (min. 71 Flămânzeanu), Hurdubei şi E. Nica. Antrenor: Laurenţiu Diniţă

Luceafărul: Goia – Balea, D. Ciobanu, Tînc (min. 81 A. Mutu), R. Trif – Feher, Ţegle – Al. Dulca, Cl. Cdoban, Bedea (min. 69 I. Ban) – Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca

Au arbitrat: Cristian Georgescu (Bucureşti) – Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Florin Pucheanu (Ulmi)


Etapa a 11-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Chindia Târgovişte - Sportul Snagov 1-0
Metaloglobus Bucureşti - FC Argeş 1-1
Academica Clinceni - Dacia Unirea Brăila 2-1
CS Baloteşti - Luceafărul Oradea 2-2
CS Afumaţi - Foresta Suceava 2-2
Dunărea Călăraşi - Ştiinţa Miroslava 6-0
Olimpia Satu Mare - ASU Politehnica Timişoara 0-2
AFC Hermannstadt - Ripensia Timişoara 2-0

Duminică:

Ora 15:30 UTA Arad - Pandurii Târgu Jiu

Luni:

Ora 17:30 CS Mioveni - ASA Târgu Mureş