Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au trecut de la extaz la agonie în jocul de sâmbătă de la Mioveni, din cadrul etapei a IX-a a Ligii a II-a. Deși au condus de două ori, cu 1-0 și 2-1, elevii antrenorului Cristian Dulca au trebuit să se recunoască învinși, in-extremis, după ce au primit golul al treilea în minutul 90+1.

Meciul, foarte disputat între cele două echipe rănite în orgoliu, după ce nu au început tocmai bine campionatul, a debutat într-o notă de dominare sterilă a gazdelor, care în minutul 2 au avut o primă ocazie, după ce Tirică a pătruns pe stânga, a intrat în careu, dar a şutat în portarul Goia.

Orădenii au reușit însă să deschidă scorul. În minutul 26, mijlocașul Ţegle a driblat pe partea stângă, a rămas singur în careu și i-a pasat în 3 metri atacantului Vlad Rusu, care a împins mingea în plasă.

Bucuria bihorenilor nu a durat însă foarte mult, pentru că după 8 minute, în minutul 34, argeșenii au egalat. A fost o lovitură liberă de pe dreapta, ex-orădeanul Andor a centrat, Mîrzeanu a deviat până la Ionuţ Rădescu, care a reluat cu capul în plasă. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul primei reprize a fost egal, 1-1.

În repriza a doua, „roș-albaștrii” bihoreni au început mai bine, iar la numai patru minute de la reluare, în minutul 49, Cl. Codoban a centrat de pe stânga, iar același atacant, Vlad Rusu, a apărut speculant la 2 metri de poartă şi a împins mingea pe lângă portar, ducând scorul la 2-1 pentru Luceafărul.

Chiar și la acest scor, echipa antrenată de Cristian Duca a continuat să fie mai periculoasă, iar în minutul  57, la o lovitură de colț, căpitanul Cl. Codoban a executat la colţul lung, iar mingea a căzut pe transversală.

În minutul 65, mijlocașul la închidere, Feher, a pătruns pe dreapta, i-a pasat lui Codoban la 16 metri, care a şutat pe lângă poartă.

După acest moment însă, gazdele s-au trezit și au atacat mai mult, începând să pună în pericol poarta orădeană. Astfel, în minutul 69, nou-intratul pe teren Ivan a preluat în careu, a tras din întoarcere la colţul scurt, iar portarul Goia a scăpat mingea în corner. Apoi, în minutul 75, Neagoe a trimis o pasă către atacant, fundașul orădean Ciobanu a deviat nefericit, iar Goia, ieşit din poartă, a respins in extremis cu mâna în corner. Din cornerul rezultat, Ionuţ Rădescu a preluat singur în careu şi a înscris, în minutul 76, pe lângă portar.

Peste doar două minute, Mioveniul a trecut pe lângă golul trei, după ce Rădescu a centrat, Vintilă a reluat cu capul din 6 metri, dar milimetric pe lângă poartă.

În minutul 80, după o lovitură de colț a argeșenilor, Ed. Stoica a reluat din centrul careului, cu capul, dar peste poartă. Apoi, în minutul 87, un fost jucător al FC Bihor, brazilianul Ayza a pătruns în careu, a fost tras de mână, dar arbitrul nu a acordat penalty. În minutul imediat următor,  Vintilă a preluat la 20 de metri şi a şutat pe lângă poartă.

În fine, în minutul 90+1, Ionuţ Rădescu a preluat la 18 metri şi a şutat în stânga portarului Goia, care plecase pe colţul greşit. Scorul a devenit, astfel, 3-2 pentru CS Mioveni, iar Luceafărul a avut parte de un final de coșmar.

Deși s-au gândit la un moment dat că pot da lovitura pe terenul unei echipe bune de ligă a II-a, jucătorii bihoreni nu s-au putut mulțumi, în final, nici măcar cu un punct.


CS Mioveni - Luceafărul Oradea 3-2(1-1)

Au marcat: I. Rădescu (min. 34, 76 și 90+1) / Vl. Rusu (min. 26 și 49)
Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş)

CS Mioveni: F. Croitoru - Tirică, Gugu, Burnea, Ed. Stoica (cpt.) - Mîrzeanu (min. 56 M. Vintilă), R. Lazăr - Ayza, Pirtea (min. 49 S. Ivan), Andor – Rădescu. Antrenor: Adrian Mihalcea

Luceafărul: Goia - Balea, D. Ciobanu, Tânc, Trif - Feher, Ţegle - Al. Dulca, Cl. Codoban (ctp.), Bedea (min. 61 I. Ban) - Vl. Rusu (min. 64 Antohi). Antrenor: Cristian Dulca
Au arbitrat: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte) - Casian Băla şi Alina Mihoc (ambii din Arad).

Dintre celelalte partide de sâmbătă din etapa a IX-a a Ligii a II-a la fotbal, se remarcă înfrângerea echipei de pe locul II, dinaintea rundei, Ripensia Timișoara, în Ilfov, la Clinceni, dar și eșecul usturător, cu 0-4, al mureșenilor de la ASA, la București, pe terenul formației Metaloglobus. Liderul, AFC Hermannstadt s-a imus cu 2-0 pe teren propriu, în fața ultimei clasate, în timp ce în derby-ul Olimipa Satu Mare – UTA, câștig de cauză au avut gadele, cu 1-0, sătmărenii impunându-se după un penlty transformat în minutul 88.


Etapa a IX-a din Liga a II-a:

Sâmbătă:

FC Argeş - Sportul Snagov 1-0

Metaloglobus Bucureşti - ASA Târgu Mureş 4-0

Academica Clinceni - Ripensia Timişoara 2-1

CS Mioveni - Luceafărul Oradea 3-2

AFC Hermannstadt - Foresta Suceava 2-0

CS Baloteşti - Ştiinţa Miroslava 1-2

CS Afumaţi - ASU Politehnica Timişoara 2-1

Dunărea Călăraşi - Pandurii Târgu Jiu 3-1

Olimpia Satu Mare - UTA Arad 1-0

Duminică, ora 11:

Chindia Târgovişte - Dacia Unirea Brăila 2-0

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 30 septembrie, în compania primei clasate, formația sibiană AFC Hermannstadt.