Etapa cu numărul 21 din Liga a III-a la fotbal, a adus sâmbătă o victorie categorică pentru echipa bihoreană Luceafărul Oradea, care a realizat scorul rundei în Seria a V-a, impunându-se clar, pe teren propriu, cu 5-0.

După schimbarea petrecută pe banca tehnică, joi, când Marius Popa a fost promovat antrenor principal interimar, în locul lui Dan Dobai, liderul clasamentului, Luceafărul Oradea s-a descătuşat în această rundă şi a reuşit o victorie categorică 5-0, cei drept, la Sânmartin, în compania celei mai slab cotate echipe din serie, după retragerea sălăjenilor de la Luceafărul  Bălan.

Vrând să dovedească faptul că sunt atenţi la pretenţia patronului, care dacă nu iese ceva bine apelează la schimbări, jucătorii de la Luceafărul au luat foarte în serios partida cu AFC Odorheiu Secuiesc, au dominat din primul minut, controlând cu autoritate jocul, iar în minutul 22 au reuşit să deschidă scorul, prin C. Roşu. Acelaşi atacant a recidivat în minutul 40 şi astfel în pauză s-a intrat cu scorul de 2-0 pentru bihoreni.

Repriza a doua a fost dominată şi mai clar de gazde, care au mai înscris de trei ori. Mai întâi prin Feher, care în minutul 55 a urcat scorul la 3-0, apoi prin Arnăutu, în minutul 59, iar scorul final, de 5-0, l-a stabilit C. Roşu, cel care a realizat astfel hattrick-ul în minutul 88.

"A fost un meci la discreţia noastră, controlat de noi de la început şi până la sfârşit, cu o posesie foarte bună. A fost o descătuşare pentru jucători, după două jocuri cu goluri mai puţine. Felicit echipa pentru joc şi victorie, fapt care ne menţine la patru puncte avans în fruntea clasamentului, dar asta nu trebuie să facă să ne culcăm pe-o ureche, pentru că urmează trei jocuri foarte dificile pentru noi, cu Recea în deplasare, cu Jucu acasă şi la Dej. Trebuie să rămânem concentraţi şi să le tratăm pe toate cu maximă seriozitate", a declarat, după joc, pentru BIHOREANUL, Marius Popa, cel care a debutat astfel cu dreptul în calitatea de antrenor principal.

În pofida acestui fapt, Popa a precizat că el nu este interesat de activitatea de antrenor principal, "eu doar ajut, dacă se apelează la mine, dar eu voi rămâne antrenor cu portarii", a mai precizat antrenorul principal interimar însă la Luceafărul.

De la început în partida de sâmbătă, de la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, Marius Popa i-a trimis în teren la jocul cu AFC Odorheiu Secuiesc pe: Goia – Balea, Nogo, Hlinca, Radu Alexandru – Feher, Balla, Ţegle – Arnăutu, C. Roşu şi I. Ban. Pe parcurs au mai intrat: Mădălin Popa, Mihuţa, Chiş Toie şi Floruţ.

Întrucât echipa de pe locul II, Avântul Reghin a stat, dar a câştigat la "masa verde", jocul care trebuia să-l dispute în deplasare cu retrasa Luceafărul Bălan, în clasament, formaţia Luceafărul Oradea păstrează patru puncte avans faţă de principala sa urmăritoare, având prima şansă la câştigarea seriei şi implicit la promovare.

În runda viitoare, vineri, 29 aprilie, Luceafărul Oradea va evolua în judeţul Maramureş, pe terenul celor de la AFC Comuna Recea.