În acest sfârşit de săptămână se dă startul în noua ediţie a campionatului Ligii a II-a. Mai atractivă ca oricând, având în vedere echipele cu tradiţie pe care le reuneşte, competiţia porneşte la start cu 20 de formaţii, printre care şi Luceafărul Oradea, singura reprezentntă a judeţului Bihor din acest eşalon.

În runda inaugurală, Luceafărul va evolua sâmbătă, în deplasare, la Petroşani, pe terenul nou-promovatei Energeticianul (fosta ACS Şirneasa), cealaltă echipă care-l are ca finanţator pe omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Practic, va fi un meci "în familie", însă, fiind şi prima etapă, dar şi ambiţiile celor două formaţii, se anunţă un meci interesant, deschis oricărui rezultat.

Interesant este însă că atacantul Vlad Rusu, cel care a înscris multe goluri pentru Luceafărul în sezonul trecut, când a cucerit şi titlul de golgheter al Ligii a II-a, de această dată va evolua împortiva bihorenilor, el fiind transferat în această vară tocmai la Energeticianul.

Meciul Energeticianul – Luceafărul Oradea se dispută la Petroşani, pe Stadionul Jiul, acolo unde îşi susţine meciurile de acasă nou-promovata în liga secundă.

Partida va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.

După meciurile amicale, în care au înregistrat şi victorii clare, dar şi eşecuri, în special în primele confruntări, pentru elevii antrenorului Cristian Lupuţ urmează acum primul test oficial din noul sezon, urmând a se vedea care este cu adevărat potenţialul actual al Luceafărului, o formaţie care a suferit multe transformări în lot în această vară.

Runda inaugurală din noua ediţie a ligii secunde se întinde pe trei zile. Meciul de debut, U Cluj – Metaloglobus Bucureşti, este programat vineri seară, fiind televizat, iar ultimul joc, ASU Poli Timişoara – Chindia Târgovişte, duminică, de la ora 15:30, de asemenea, în transmisiune directă pe micul ecran.


Iată programul primei etape a ediţiei 2018-2019 a Ligii a II-a:

Vineri:

Ora 18:00 Universitatea Cluj - Metaloglobus Bucureşti

Sâmbătă:

Ora 11:00 Energeticianul - Luceafărul Oradea

Ora 11:00 Aerostar Bacău - Pandurii Târgu Jiu

Ora 11:00 FC Argeş - CS Baloteşti

Ora 11:00 CS Mioveni - Academica Clinceni

Ora 11:00 Dacia Unirea Brăila - Ripensia Timişoara

Ora 13:00 SSC Farul Constanţa - ACS Poli Timişoara

Ora 15:30 Petrolul Ploieşti - Sportul Snagov

Duminică:

Ora 13:00 Daco-Getica Bucureşti - UTA Arad

Ora 15:30 ASU Politehnica Timişoara - Chindia Târgovişte