Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea continuă în acest sfârşit de săptămână seria jocurilor din cadrul campionatului Ligii a II-a. Elevii antrenorului Cristian Lupuţ vor primi pe teren propriu replica bucureştenilor de la Metaloglobus, într-un duel ce va opune două formaţii din partea inferioară a clasamentului.

Bucureştenii stau mai bine totuşi în ierarhia la zi, având 20 de puncte acumulate în primele 15 etape, fapt care îi plasează pe poziţia a 12-a. De partea cealaltă, Luceafărul se află la cinci lungimi în urma adversarei sale de sâmbătă, de la Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, cu 15 puncte şi locul 15 la activ.

Luceafărul se prezintă la acest meci după eşecul de săptămâna trecută de pe terenul celor de la Daco-Getica, iar Metaloglobus vine în Bihor după o victorie pe teren străin, la Tg. Jiu, în faţa pandurilor.

În plus, în lotul echipei bihorene s-a consemnat în această săptămână o modificare importantă, după ce unul din cei mai experimentaţi fotbalişti ai Luceafărului, Claudiu Codoban, şi-a reziliat contractul. Este a doua plecare în ultima perioadă la Luceafărul, după ce şi fundaşul dreapta Cătălin Torişte s-a despărţit de "roş-albaştri".

În pofida acestei situaţii, jucătorii echipei orădene speră să obţină, sâmbătă, o victorie, cu atât mai mult cu cât echipa Metalglobus este contracandidată la evitarea zonei "nisipurilor mişcătoare".

Meciul este programat de la ora 11. Şi de această dată, biletul de intrare la meci este de 25 de lei, preţul pe care conducerea clubului Luceafărul l-a stabilit la începutul acestui sezon, dezamăgită şi de faptul că nicio autoritate locală sau vreun potenţial sponsor din zonă nu se alătură a sprijini câtuşi de puţin singura reprezentantă a Bihorului din ligile naţionale în acest sezon.

Etapa a 16-a din liga secundă se va întinde pe durata a patru zile, debutează vineri seara şi se va încheia luni seara. Derby-ul rundei va avea loc însă duminică, la Cluj, între Universitatea, cu un nou antrenor (Bogdan Lobonţ) şi ocupanta locului II, Academica Clinceni.


Etapa a 16-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri

Ora 17:00 CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 4-0

Ora 18:00 Petrolul Ploieşti - Ripensia Timişoara 1-0

Sâmbătă

Ora 11:00 Luceafărul Oradea - Metaloglobus Bucureşti

Ora 11:00 Energeticianul - CS Baloteşti

Ora 11:00 Aerostar Bacău - UTA Arad

Ora 11:00 FC Argeş - ACS Poli Timişoara

Ora 11:00 Daco-Getica Bucureşti - SSC Farul Constanţa

Ora 12:30 Chindia Târgovişte - Pandurii Târgu Jiu

Duminică

Ora 11:30 Universitatea Cluj - Academica Clinceni

Luni

Ora 18:00 ASU Politehnica Timişoara - Sportul Snagov


Clasament: