Chiar dacă încă din 16 martie au fost lăsaţi acasă, jucătorii echipei Luceafărul Oradea nu au întrerupt activitatea de pregătire. Aceştia se antrenează individual în fiecare zi, după programul stabilit de antrenori, iar staff-ul tehnic intră cu ei în direct zilnic prin aplicația Messenger.

"Băieţii au antrenament în fiecare zi, iar pe grupul de Messenger, sub coordonarea preparatorului fac şi exerciţii de forţă. Avem patru grupe a câte 30 de minute fiecare. Astfel, facem când alergare, când forţă. Pentru unii care erau obişnuiţi cu activitatea zilnică nu e uşor, pentru că nu e totuna, dar trebuie să ne menţinem şi important e să nu ne oprim", a precizat antrenorul principal al echipei Ciprian Dianu.

Echipa bihoreană, care ocupă locul al V-lea în Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, este formată din 21 de jucători. Aceştia şi-au întrerupt activitatea de pregătire colectivă din 16 martie. 

"Fiecare jucător e la casa lui. Acolo îşi continuă individual programul de pregătire stabilit împreună de staff-ul echipei. Mai exact, programul l-am stabilit împreună cu preparatorii fizici Cristian Gurău şi Bogdan Guler, respectiv cu Ioan Papp Deac şi Roland Novak. Băieţii s-au adaptat situaţiei, au înţeles şi sunt foarte conştiincioşi", a mai precizat Dianu. 

Cu toate astea unii sportivi vor lipsi de la antrenamentele online din cauza problemelor de sănătate. Bogdan Mintaş a suferit o accidentare ce va necesita o intervenție chirurgicală pentru refacerea ligamentului încrucișat anterior, iar Daniel Lasconi şi Denis Roş sunt în recuperare, de asemenea, după ce s-au accidentat și ei.

"Sperăm să treacă cât mai repede starea aceasta, dar până la urmă important este să fim sănătoşi. Ar fi bine să reluăm campionatul în mai, dar la cum evoluează pandemia, nu ştiu", a mai spus tehnicianul.