Echipa Luceafărul Oradea şi-a continuat miercuri seria jocurilor amicale din această vară.

Formaţia bihoreană de fotbal, proaspăt promovată în Liga a II-a, a evoluat în deplasare, la Timişoara, pe terenul echipei locale ASU Poli, o alechipă promovată în această vară în cel de-al doilea eşalon.

Meciul, care a consemnat cinci goluri, s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu scorul de 3-2, după ce jocul a avut dese răsturnări de scor.

La pauză scorul a fost 2-1 pentru timişoreni, dar primii care au marcat au fost elevii antrenorului Florin Fărcaş, care au deschis scorul prin Cr. Cigan, în minutul 16. Acesta a înscris din vole de la 8-10 metri, după o centrare la semi-înălţime de pe partea dreaptă a lui Balea.

În minutul 22 însă, Blănaru a restabilit egalitatea, după ce a primit o pasă printre fundaşii centrali ai "luceferilor" şi a finalizat cu un şut la colţul lung, în stânga portarului Pap.

Până la pauză timişorenii au preluat totuşi conducerea, după ce Stefanovic a înscris în minutul 33, care a beneficiat de o respingere greşită şi a marcat din 10 metri.

La reluare, după doar trei minute din repriza a doua, Luceafărul a egalat, prin Arnăutu, care a înscris cu capul, după o centrare a lui Roşu. Totuşi, golul victoriei echipei bihorene a fost înscris de C. Roşu, în minutul 78, din penalty, după ce tot el a scos lovitura de la 11 metri, fiind faultat în careu de un fundaş advers, în poziţie de ultim apărător, după ce a driblat şi portarul.

Deşi a câştigat, randamentul în joc al echipei orădene nu a mai fost acelaşi cu cel din partida de la Mediaş, starea de oboseală a jucătorilor, care vin după o perioadă intensă de pregătiri şi după trei jocuri în nouă zile, spunându-şi cuvântul.

"Nu a mai fost acelaşi randament, pentru că am avut o perioadă grea, cu jocuri în compania unor adversari redutabili. Mă mulţumeşte însă faptul că am reuşit să revenim şi să întoarcem rezultatul, după ce am fost conduşi. Sunt nemulţumit că luăm uşor anumite goluri, dar, în schimb, este bine că marcăm destule goluri", a declarat, după joc, pentru Bihoreanul, antrenorul echipei Luceafărul, Florin Fărcaş.

Tehnicianul bihorean a trimis în teren în jocul de miercuri seara de la Timişoara echipa: Pap (46 Goia) – Balea, Bactăr (46 Moga), Fl. Ilie (64 S. Nogo), Radu Alexandru (46 I. Ban) – Ţegle (64 Balla), Feher (46 Bedea) – Roşu, Păcurar (80 Drăgan) – Arnăutu (86 Chiş Toie).

Până în prezent, Luceafărul Oradea, a disputat în această vară 5 jocuri de verificare, două în cantonamentul din Austria, câştigate cu 3-0 şi 3-1, şi trei după revenirea din cantonament, încheiate cu o victorie (3-2 la Timişoara, cu ASU Poli), un rezultat de egalitate (0-0, acasă, cu ACS Poli) şi o înfrângere (2-3 la Mediaş, cu Gaz Mediaş).

În următoarea partidă, sâmbătă, de la ora 11, Luceafărul va primi pe teren propriu, la Sânmartin, replica formaţiei Crişul Sântandrei.