Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a încheiat ediţia 2017-2018 pe locul 8 în Liga a II-a, o poziţie bună, având în vedere că în tur, dar şi în primele etape din retur, echipa "roş-albastră" se lupta pentru evitarea retrogradării.

Victoria la "masa verde" din ultima etapă, programată în acest weekend, le-a adus elevilor antrenorului Cristian Lupuţ încă trei puncte în clasament, astfel, cu cele 53 totalizate în acest sezon, au încheiat campionatul pe locul 8, având 65 de goluri marcate şi 59 primite.

În cele 38 de etape, bihorenii şi-au adjudecat 15 victorii, 8 partide le-au încheiat la egalitate şi de 15 ori au fost învinşi.

În aceste condiţii, se poate spune că a fost o ediţie bună, până la urmă, pentru Luceafărul. Echipa nu a început tocmai bine sezonul, după ce fostul investitor, Ioan Blidaru, a renunţat la ea. Preluarea asigurată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a adus, însă, stabilitate, iar situaţia s-a redresat pe parcurs. Astfel, formaţia bihoreană a fost foarte aproape de a-şi îndeplini obictivul anunţat în iarnă de preşedintele Lucia Vladimirescu, care spune că îşi propune pentru final locul 6.

În ceea ce priveşte viitorul, deşi se discută foarte mult în aceste zile că în această vară, formaţia bihorenă va fuziona cu o altă echipă patronată de Nicolae Sarcină, ACS Şirneasa, formaţie promovată în Liga a II-a şi unde a fost detaşat antrenorul Cristian Dulca, preşedintele clubului bihorean, Lucia Vladimirescu a infirmat zvonurile, menţionând că "Luceafărul va străluci în continuare la Oradea".

Pe lângă locul echipei în clasamentul Ligii a II-a, mai rămâne notabilă în acest sezon evoluţia atacantului Vlad Rusu, cel care a reuşit să marcheze 26 de goluri şi astfel să devină golgheterul eşalonului secund, devansându-i pe Valentin Alexandru, de la Dunărea Călăraşi (24 de goluri), şi pe Ndiaye Mediop, atacantul echipei Ripensia Timişoara, cu 19 goluri la activ.

Ediţia din acest an a Ligii a II-a fost câştigată de Dunărea Călăraşi, formaţie care a cucerit trofeul pus în joc şi care, alături de AFC Hermannstadt, clasată pe locul II, a promovat direct în Liga I. Situată pe locul III, Chindia Târgovişte va juca barajul de promovare.

În afară de Olimpia Satu Mare şi ASA Tg. Mureş, retrase sau excluse din competiţie, au mai retrogradat în Liga a III-a: Foresta Suceava, Ştiinţa Miroslava şi Metaloglobus Bucureşti.


Rezultatele ultimei etape din Liga a II-a la fotbal (ediţia 2017-2018):

Vineri:

FC Argeş - UTA Arad 1-0

Luceafărul Oradea - Foresta Suceava 3-0 (la "masa verde")

Sâmbătă:

Academica Clinceni - CS Afumaţi 0-2

Ripensia Timişoara - Ştiinţa Miroslava 3-2

Sportul Snagov - AFC Hermannstadt 0-2

CS Mioveni - CS Baloteşti 3-1

Metaloglobus Bucureşti - Dunărea Călăraşi 0-2

Dacia Unirea Brăila - Pandurii Târgu Jiu 1-1

Chindia Târgovişte - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

ASA Târgu Mureş - ASU Politehnica Timişoara 0-3 (la "masa verde")