Odată cu decizia Federaţiei Române de Fotbal, de a îngheţa sezonul competiţional 2019-2020 la Liga a III-a, formaţiile bihorene Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin şi-au încheiat oficial activitatea în această ediţie.

Cele două echipe au făcut parte din Seria a V-a, unde au terminat, după 16 etape, câte s-au disputat până ce sezonul a fost declarat încheiat, pe locul 5, Luceafărul, respectiv pe poziţia a 6-a, CSC Sânmartin.

Deşi recunoaşte că decizia Federaţiei, de a îngheţa campionatul, este una normală, date fiind condiţiile sanitare, antrenorul principal al echipei Lucreafărul Oradea, Ciprian Dianu (foto) a declarat că „dacă totul se juca până la final, cred că am fi putut termina și mai sus în clasament”.

Reamintim că jucătorii formaţiei Luceafărul au întrerupt antrenamentele la mijlocul lunii martie, iar de atunci „au făcut pregătire online și individual alergări”, după cum a mai precizat Dianu.

Tehnicianul şi-ar fi dorit totuşi ca echipa sa să fi disputat până la capăt meciurile din actuala ediţie de campionat. „Sincer, îmi doream să ducem la bun sfârșit sezonul de primăvară, eram bine pregătiți din toate punctele de vedere. Decizia federației și a celorlalți competitori de a îngheța campionatul, e una normală însă, până la urmă. Era greu pentru orice echipă din liga a treia să îndeplinească toate condițiile impuse de minister, pentru a continua pregătirea și campionatul”, a declarat, pentru BIHOREANUL, Ciprian Dianu.

Chiar dacă sezonul din Liga a III-a a fost declarat încheiat, jucătorii de la Luceafărul nu au intrat de tot în vacanţă, ei continuând încă pregătirile în mod individual.

„Momentan așteptăm să vedem exact când se preconizează să înceapă noul sezon, și în funcție de asta ne vom stabili strategia de pregătire pentru următoarea ediţie. Îmi doresc foarte mult să ne putem bucura de fotbal, cum era înainte de toată nebunia asta cu virusul acesta. Sper să putem relua pregătirea în condiții normale, fără restricții, pentru a putea pregăti cât mai bine noul sezon”, a mai afirmat antrenorul principal al formaţiei Luceafărul.