Prospăt promovată în liga a doua, echipa de fotbal Luceafărul Oradea şi-a început luni stagiul de pregătire centralizată din această vară, programat în Austria cu o surpriză în ceea ce priveşte staff-ul tehnic. Astfel, Marius Popa (foto), cel care a fost antrenor principal la ultimele meciuri din sezonul trecut, nu va mai ocupa această funcţie şi chiar a părăsit clubul bihorean, pentru că a primit o ofertă pentru postul de antrenori cu portarii de la echipa de primă ligă Pandurii Tg. Jiu.

"Le-am spus jucătorilor să rămână uniţi, pentru că doar prin forţa grupului pot obţine rezultatele dorite", a declarat Marius Popa, după ce şi-a luat, luni, la revedere de la jucătorii cu care a reuşit promovarea în Liga a II-a.

În aceste condiţii, funcţia de antrenor principal la Luceafărul a fost preluată de Florin Fărcaş, cel care în urmă cu câteva săptămâni fusese numit consilier tehnic. Acesta va fi ajutat de secundul Cristian Lupuţ şi de noul antrenor cu portarii Ioan Pap Deac.

"Am avut o înţelegere cu Marius Popa, că, în cazul în care primeşte o ofertă de la o echipă de nivel superior, îl lăsăm să plece. Chiar dacă a apărut acum înainte de cantonament, îl înţelegem şi îi dorim mult succes. Totodată îi mulţumim pentru munca depusă şi rezultatele avute la Luceafărul", a precizat finanţatorul Ioan Blidaru.

În cursul zilei de luni, lotul şi staff-ul tehnic al echipei Luceafărul Oradea au plecat spre zona montană a Alpilor Austriei, în staţiunea Mallnitz, aici unde, la fel ca şi anul trecut, vor susţine cantonamentul din această vară, în perioada 27 iunie – 8 iulie.

Lotul deplasat în Austria este alcătuit din: Eduard Pap, Alin Goia – portari; Flavius Drăgan, Sergiu Moga, Salif Nogo, Ionuţ Hlinca, Sergiu Bactăr, Daniel Stan, Alexandru Radu, Marius Feher, Adrian Bedea, Alexandru Sorian, Adrian Balea, Darius Costea, Ionuţ Ban, Cristian Cigan, Alin Ţegle, Istvan Balla, Paul Chiş-Toie, Paul Păcurar, Sergiu Arnăutu şi Constantin Roşu – jucători de câmp.

Din lotul deplasat face parte şi Paul Păcurar, cel care reprezintă cel mai important transfer realizat în această vară de Luceafărul Oradea. Acesta poate evolua pe posturile de mijlocaş ofensiv şi doilea atacant şi a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei FCM Baia Mare în sezonul trecut.

Din lotul deplasat absentează însă Cosmin Verdeş, cel de-al treilea portar, care a rămas acasă unde îşi continuă recuperarea după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi.