Noua ediţie a campionatului Ligii a III-a a debutat vineri pentru două dintre echipele bihorene de fotbal. Astfel, tânăra formaţie a Luceafărului a jucat pe teren propriu şi chiar a obţinut un rezultat bun, scor 1-1, cu Sportul Şimleu Silvaniei, în timp ce Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin) a fost învinsă în deplasare, la Cluj Napoca, de cea de-a doua echipă a clubului campion CFR, scor 2-0.

La Sânmartin, Luceafărul a încheiat la egalitate cu sălăjenii de la Şimleu, după ce erau conduşi totuşi la pauză, cu 1-0, prin golul marcat de Gabriel Caba, în minutul 36. Egalarea a survenit în repriza a doua, când Denis Laza a înscris un frumos gol, după un şut de la 14 metri.

Antrenorul echipei Luceafărul, Dorin Mudura, a trimis în teren formula: Nergheş – Ştef, Borma, Fl. Drăgan, D. Laza, R. Popovici (min. 70 E. Higyed), D. Vitalis, Toderici (min. 55 Cr. Ţîrlea), D. Sfârlea (min. 85 N. Goilean), V. Prejmerean şi Al. Jurcuţ.

La Cluj, din păcate, Lotus Băile Felix a debutat cu o înfrângere, scor 0-2, după ce şi la pauză gazdele conduceau, cu 1-0. Golurile au fost marcate pentru CFR II de Robert Silaghi, în minutul 35, şi de Raul Haiduc, în minutul  75.

În etapa a doua, la sfârşitul săptămânii viitoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, în timp ce Lotus Băile Felix va primi replica formaţiei Someşul Dej.