După jocul de sâmbătă din campionat de la Rm. Vâlcea, formația bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea s-a deplasat la Galați, acolo unde, marți, va disputa meciul din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, în compania echipei locale Metalosport.

Jocul este programat pe Stadionul Dunărea, cu începere de la ora 14:30, iar formația antrenată de Erik Lincar va întâlni o echipă de liga a III-a, Metalosport Galați ocupând în prezent locul VII în Seria I a celui de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, cu 13 puncte.

Prin prisma acestui fapt, bihorenii pornesc favoriți. După 13 etape în Liga a II-a, aceştia se situează pe locul XIII, cu 16 puncte.

Interesant este însă că ambele formații vin după înfrângeri suferite în campionat, bihorenii, 0-3, la Rm. Vâlcea, cu CSM, iar Metalosport Galați, 0-1, la Miercurea Ciuc, cu AFK Csikszereda.

Partidele din șaisprezecimile Cupei României la fotbal se vor disputa pe parcursul a trei zile, de marți până joi. Primele două partide ale acestei runde sunt programate marţi, de la ora 14:30, iar ultimul meci se va disputa joi, cu începere de la ora 21:30.

Jocurile din șaisprezecimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.


Iată programul complet al fazei:

Marți, ora 14.30:
CSM Râmnicu Vâlcea - CFR 1907 Cluj
Metalosport Galaţi - Luceafărul Oradea

Marți, ora 18.00:
ASU Politehnica Timișoara - Pandurii Târgu Jiu

Marți, ora 20.45:
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CS U Craiova

Miercuri, ora 13.00:
Unirea Tărlungeni - ASA 2013 Târgu Mureş

Miercuri, ora 14.30:
Olimpia 2010 Satu Mare - CS Mioveni
CNS Cetate Deva - Gaz Metan Mediaş
Academica Clinceni - FC Voluntari
Dacia Unirea Brăila - Concordia Chiajna
Metalurgistul Cugir - CSM Poli Iaşi

Miercuri, ora 18.00:
Chindia Târgovişte - ACS Poli Timişoara

Miercuri, ora 21.00:
FC Dinamo II - FC Dinamo

Joi, ora 14.30:
CS Afumaţi - FC Botoşani

Joi, ora 16.00:
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic - AFC Astra

Joi, ora 18.45:
CS Baloteşti - FC Viitorul

Joi, ora 21.30:
Foresta Suceava - FC Steaua Bucureşti