Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea şi-au încheiat misiunea în actualul sezon al campionatului Ligii a II-a. Astfel, bihorenii nu vor mai disputa, vineri, jocul din ultima etapă a competiţiei, programat pe teren propriu, în compania sucevenilor de la Foresta.

Din cauza problemelor financiare şi a subţirimii lotului, oficialii Forestei Suceava, echipă deja retrogradată în Liga a III-a, au anunţat că nu se pot prezenta la meciul din ultima etapă a Ligii a II-a, care trebuia să se dispute vineri, 1 iunie, de la ora 11, la Sînmartin.

După cum notează şi liga2.ro, etapa trecută, Foresta, echipă antrenată de fostul secund al Luceafărului, Florentin Petre, a avut la dispoziţie doar 13 jucători, majoritatea juniori, şi a pierdut meciul de pe teren propriu cu Sportul Snagov, cu scorul de 0-11.

Pentru a nu încasa din nou o înfrângere umilitoare, dar şi din motive economice, Foresta Suceava a anunţat Federaţia Română de Fotbal că nu poate face deplasarea de la Sânmartin. Echipa lui Florentin Petre a retrogradat în Liga III-a şi s-a despărţit deja de mai mulţi jucători, fapt care a făcut ca în ultimele etape să nu poată completa foaia de joc cu rezerve. De asemenea, sucevenii nu mai au bani pentru a ajunge în judeţul Bihor, astfel că au preferat să stea acasă şi să piardă meciul la "masa verde". Cum se află la prima abatere în acest sezon, Foresta nu va fi exclusă din competiţie şi va putea participa în noul campionat al Ligii a III-a, în cazul în care îşi va reveni din punct de vedere financiar.

De cealaltă parte, elevii antrenorului Cristian Lupuţ au profitat deja de aceasta neprezentare, pentru ei ultimul joc oficial devenind cel de sâmbăta trecută, cu Ştiinţa Miroslava.

În aceste condiţii, Luceafărul Oradea va câştiga cu 3-0 la "masa verde" jocul cu Foresta şi va încheia sezonul cu 53 de puncte, golaveraj 65-59, pe locul 8 sau 9, dar, după cum notează şi liga2.ro, dacă Sportul Snagov (acum cu 51 de puncte) câştigă sâmbătă meciul cu FC Hermannstadt va fi depăşită şi va termina pe poziţia a 9-a.


Programul ultimei etape din Liga a II-a la fotbal (ediţia 2017-2018):

Vineri:

Ora 18:00 FC Argeş - UTA Arad

Luceafărul Oradea - Foresta Suceava 3-0 (la "masa verde")

Sâmbătă:

Ora 11:00 Academica Clinceni - CS Afumaţi

Ora 11:00 Ripensia Timişoara - Ştiinţa Miroslava

Ora 12:00 Sportul Snagov - AFC Hermannstadt

Ora 12:00 CS Mioveni - CS Baloteşti

Ora 12:00 Metaloglobus Bucureşti - Dunărea Călăraşi

Ora 12:00 Dacia Unirea Brăila - Pandurii Târgu Jiu

Chindia Târgovişte - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

ASA Târgu Mureş - ASU Politehnica Timişoara 0-3 (la "masa verde")