Federația Română de Fotbal a stabilit marți programul noului sezon al Ligii a II-a, competiție în care activează singura reprezentantă a județului Bihor din primele trei eșaloane valorice ale fotbalului românesc, Luceafărul Oradea.

Astfel, în urma tragerii la sorți, care a avut loc la baza sportivă a FRF de la Mogoşoaia, a reieșit faptul că Luceafărul va evolua în primele două etape din sezonul 2017-2018 acasă, pe 5 și 12 august, cu Metalul Reșița, respectiv cu nou-promovata Ripensia Timișoara.

De menționat însă faptul că în cazul în care formația Foresta Suceava nu va lua startul în noua ediție, atunci FRF nu o va accepta nici pe Metalul Reșița (formație retrogradată anul trecut, dar care prin dispariția echipei FC Brașov are șansa să rămână în liga secundă), pentru a avea o competiție cu număr par de echipe.

Situaţie incertă

În mod normal, Liga a II-a cuprinde o singură serie cu 20 de echipe, dar dacă cele două formații nu vor fi acceptate la start, atunci programul competițional va fi refăcut. Situaţia Forestei Suceava şi a Metalului Reşiţa urmează a fi clarificată în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc pe 1 august.

După cum notează site-ul de specialitate, liga2.ro, celor două cluburi ale căror prezenţă încă stă sub semnul întrebării li s-au acordat la tragerea la sorți de marți cele două numere din finalul tabelei Berger de 20 pe care s-a făcut programul noului sezon. Foresta a primit numărul 19, în timp ce Metalul Reşiţa pe 20.

„În situaţia în care Foresta nu poate continua în campionat, fiindcă până în acest moment nu s-a reunit, are datorii şi nu mai are jucători, iar Metalul nu îşi va rezolva situaţia juridică, atunci membrii CEx nu le vor primi în campionat. În această ipostază, programul Ligii 2 va suferi modificări, iar ţintarul va fi făcut de pe o tabelă Berger de 18 cluburi, numerele celor 18 echipe urmând a rămâne cele extrase în şedinţa de astăzi de la Mogoşoaia”, după cum mai notează sursa citată.

Primele jocuri, acasă

Interesant este însă că la tragerea la sorți Luceafărul Oradea a extras numărul 1, ceea ce în formatul că 20 de echipe o programează să evolueze pe teren propriu în primele două etape.

În actualul format, Luceafărul o va avea ca adversară în runda inaugurală pe Metalul Reșița, echipă care încă din sezonul trecut își dispută meciurile de acasă în județul Ilfov și ca urmare a solicitat deja schimbarea numelului. Dacă acesta va fi aprobat în ședința din 1 august, atunci Metalul va deveni Sportul Snagov și așa se va numi adversarul luceferilor din prima etapă.

În runda a III-a, pe 19 august, Luceafărul va evolua pentru prima dată în deplasare, la Tg. Mureș, cu ASA, formație venită din prima ligă. Apoi, în etapa a IV-a, Luceafărul va juca din nou acasă, cu Dacia Unirea Brăila, iar în runda a V-a, la Pitești, cu FC Argeș.

Iată însă programul primei etape din ediția 2017-2018 a Ligii a II-a la fotbal (5 august), în formatul cu 20 de echipe:

Luceafărul Oradea - Metalul Reşiţa
Ripensia Timişoara - Foresta Suceava 
ASA Târgu Mureş - Ştiinţa Miroslava 
Dacia Unirea Brăila - ASU Politehnica Timişoara 
SCM Piteşti - Pandurii Târgu Jiu 
Chindia Târgovişte - UTA Bătrâna Doamnă 
Metaloglobus Bucureşti - Olimpia Satu Mare 
Academica Clinceni - Dunărea Călăraşi
CS Mioveni - CS Afumaţi
AFC Hermannstadt - CS Baloteşti

Se joacă la Oradea!

De menționat, de asemenea, că începutul acestei ediţii de Liga a II-a va avea loc, astfel, pe 5 august 2017 şi se va încheia pe 2 iunie 2018. Prima parte a sezonului se va termina pe 9 decembrie, după desfăşurarea a 19 etape din tur şi a două din retur, în acest interval urmând să se dispute şi două runde intermediare, pe 23 august, respectiv 8 noiembrie.

În această perioadă, echipele din eşalonul secund vor juca şi în cadrul Cupei României, pe 13 septembrie (faza III), 4 noiembrie (faza IV), 25 octombrie (16-imi) şi 29 noiembrie (optimi).

După cum au anunțat conducătorii clubului Luceafărul Oradea, meciurile de pe teren propriu din următorul sezon competițional le vor disputa la Oradea, pe Stadionul Iuliu Bodola.