Egalul de miercuri de la Brăila, din etapa intermediară din această săptămână i-a păstrat în afara "zonei minate" a clasamentului, dar pentru a-şi păstra această poziţie, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea trebuie să obţină un rezultat pozitiv şi duminică, în cadrul rundei a 20-a, prima a returului, din cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

De această dată, bihorenii vor juca pe teren propriu însă, la Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, unde, duminică, de la ora 11, vor primi replica celor de la Energeticianul. Este vorba despre cealaltă echipă susţinută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, dar care este mai importantă pentru investitor, din vreme ce, în vară, i-a detaşat pe cei mai buni jucători de la Luceafărul la Petroşani, acolo unde îşi dispută pe teren propriu jocurile cei de la Energeticianul.

De altfel, în turul campionatului, chiar în prima etapă din noul sezon competiţional, echipa din Valea Jiului a spulberat pe teren propriu formaţia orădeană, administrându-i un sec 4-0.

Rămâne acum de văzut dacă Energeticianul se va impune şi de această dată sau Luceafărul va izbuti un rezultat pozitiv.

La prima vedere, analizând cele două formaţii, meciul de duminică se anunţă interesant, cu două echipe ce au înregistrat rezultate bune în ultimele două etape, şi promiţător. Rămâne acum de văzut dacă lupta acerbă anunţată se va da şi pe teren sau dacă unii jucători "o vor lăsa mai moale".

În prezent, Luceafărul ocupă locul al 15-lea, cu 20 de puncte, în timp ce Energeticianul este pe 8, cu 28 de puncte.

Un alt punct de atracţie al meciului îl reprezintă şi revenirea în Bihor a celui care în sezonul trecut a câştigat titlul de golgheter al Ligii a II-a, pe când evolua la Luceafărul, dar acum apără culorile Energeticianului. Este vorba despre atacantul Vlad Rusu.

Pentru elevii antrenorului Cristian Lupuţ, acesta va fi ultimul joc oficial din acest an calendaristic de pe teren propriu.


Etapa a 20-a (prima a returului) din Liga a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Ora 11:00 Pandurii Târgu Jiu - Aerostar Bacău

Ora 11:00 CS Baloteşti - FC Argeş

Ora 11:00 Academica Clinceni - CS Mioveni

Ora 11:00 UTA Arad - Daco-Getica Bucureşti

Ora 11:00 Ripensia Timişoara - Dacia Unirea Brăila

Ora 12:00 Sportul Snagov - Petrolul Ploieşti

Ora 14:00 ACS Poli Timişoara - SSC Farul Constanţa

Duminică

Ora 11:00 Luceafărul Oradea - Energeticianul

Ora 11:00 Metaloglobus Bucureşti - Universitatea Cluj

Ora 14:00 Chindia Târgovişte - ASU Politehnica Timişoara