"Guvernul PDL abuzează de procedeul asumării răspunderii pentru a impune un Cod al Muncii pe care nu îl agreează nici patronatele, nici sindicatele. Abuzează transformând asumarea răspunderii dintr-o procedură excepţională într-o procedură uzuală", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Bihor Lucia Varga.

Pentru a-şi demonstra afirmaţia, Lucia Varga a făcut bilanţul tuturor guvernelor din ultimii zece ani la acest capitol: Guvernul Năstase şi-a asumat răspunderea de trei ori între 2000-2004, Guvernul PNL-PDL de trei ori între 2005-2006 şi o singură dată între 2006-2008, în timp ce Guvernele PDL conduse de Emil Boc şi-au asumat răspunderea de zece ori în 2009-2010, acum fiind a unsprezecea oară, pe Codul Muncii", a arătat deputatul liberal.

Amintind că proiectul Codului Muncii pe care Guvernul Boc V doreşte să-şi angajeze răspunderea a 11-a oară "nu a ţinut seama de discuţiile cu patronatele şi cu sindicatele", deputatul Lucia Varga a afirmat că în aceste condiţii "Opoziţia, USL, este obligată să depună o moţiune de cenzură, atât ca sancţiune la prevederile din Cod, cât şi ca sancţiune la procedura aleasă, adică a asumării răspunderii".

În contextul în care în cadrul PDL se discută despre schimbarea lui Emil Boc din funcţia de premier, parlamentarul liberal s-a întrebat retoric dacă deputaţii şi senatorii de Bihor ai partidelor guvernamentale vor sprijini Guvernul. "Suntem curioşi dacă, de vreme ce vor să-l schimbe, îl vor susţine totuşi în continuare", a punctat Lucia Varga contradicţia de comportament din cadrul PDL.