Firmele portocalii prosperă în criză

Deputatul PNL Lucia Varga a criticat, vineri, faptul că Guvernul Boc se supune şantajului UDMR cu Legea Educaţiei şi că, în dorinţa de a promova această lege numai pentru a rămâne la putere, "nu-i pasă nici măcar de viitorul copiilor".

Varga a afirmat, de asemenea, că Guvernul Boc este "controlat de grupuri de interese", deoarece în spatele politicienilor de la putere stau grupări interlope care astfel "organizează afaceri cu statul", o dovadă fiind şi recentele întâmplări din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Tot în ce priveşte grupurile de interese din PDL, Lucia Varga a amintit că deşi Guvernul Boc s-a împrumutat cu sume uriaşe de la FMI, Banca Mondială, Uniunea Europeană şi băncile comerciale, rezultatele nu se văd în economie. "Ce-a făcut Guvernul cu banii? Sunt câteva firme conectate la conducta cu bani publici, firme de culoare portocalie, singurele care prosperă în aceste vremuri de criză, şi aş da aici exemplul firmei domnului prefect, care se ocupă de săli de sport şi alte lucrări, în timp ce firmele care au executat lucrări la şcoli, de exemplu, dar nu au culoare politică sau nu sunt portocalii nu îşi primesc plata pentru lucrările efectuate", a spus Lucia Varga.

"Guvernul Boc a împărţit România în două: România portocalie şi România celorlalţi. Dacă eşti portocaliu nu ai probleme nici cu locul de muncă dacă eşti bugetar, nici cu firma dacă eşti om de afaceri, nici cu finanţarea proiectelor dacă eşti în administraţia locală", a încheiat parlamentarul liberal.

Nu vrea maşină nouă

În ce priveşte poziţia sa şi a partidului pe care îl reprezintă faţă de intenţia Guvernului de a reduce perioada concediului pentru creşterea copilului de la 2 la 1 an, Lucia Varga a afirmat că PNL se opune acestei idei, deoarece aplicarea ei va avea doar consecinţe negative.

"Când Guvernul liberal a mărit la 2 ani concediul pentru îngrijirea copilului am avut în vedere atât faptul că la creşă copiii nu sunt primiţi decât după împlinirea vârstei de 2 ani, cât şi imposibilitatea familiilor din România de a angaja persoane care să le îngrijească copiii", a spus Lucia Varga, concluzionând că "Guvernul Boc, prin schimbarea pe care vrea s-o facă, subminează familia".

În fine, deputatul PNL a anunţat că se va opune, atât ea cât şi ceilalţi colegi liberali, creşterii bugetului Camerei Deputaţilor cu 20%, aşa cum doreşte preşedinta Roberta Anastase, deoarece consideră că nu este cazul şi momentul ca din plusul de bani să se cumpere maşini pentru parlamentari. "Eu am un Logan care funcţionează foarte bine, nu am nevoie de altă maşină", a spus Lucia Varga, concluzionând că "primii care ar trebui să strângă cureaua sunt parlamentarii şi miniştri".