Deputatul PNL Bihor Lucia Varga afirmă că recent votata lege care le oferă parlamentarilor îndemnizaţii speciale la pensie va fi schimbată dacă partidul său ajunge la guvernare. Legea creează o discriminare, privilegiind deputaţii şi senatorii faţă de toate celelalte categorii profesionale şi ignoră principiul contributivităţii la pensii, spune Varga.

"Odată ajunşi la guvernare vom reanaliza legea pensiilor parlamentarilor, vom susţine modificarea acestei legi, pentru că PNL susţine principiul contributivităţii", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul liberal.

Vorbind despre recent adoptatele reglementări care vor permite ca la pensie o persoană care a deţinut un mandat de parlamentar să primească o îndemnizaţie lunară de 1.500 lei, iar una care a exercitat trei mandate 4.000 lei, Varga a spus că aceasta este "o recompensă a lui Victor Ponta după ce Parlamentul a făcut scut în jurul lui".

Întrucât şi de această dată premierul Victor Ponta a afirmat că nu susţine legea, dar parlamentarii PSD au votat-o, Lucia Varga a spus că fie acest lucru este "o minciună", fie şeful PSD este într-o "gravă criză de legitimitate" de vreme ce deputaţii şi senatorii propriului partid nu l-au ascultat.