Deputatul PNL Bihor Lucia Varga a declarat că fostul lider al PDL-iştilor bihoreni, Ştefan Seremi, ar putea fi primit în rândurile liberalilor, dar numai ca simplu membru.

"În forurile partidului, în PNL Bihor, nu s-a discutat niciodată dacă domnul Seremi să vină la noi sau nu. Eu, personal, cred că este nevoie de o anumită penitenţă pentru membrii PDL care vor să vină în PNL, şi cred că domnul Seremi ar putea fi primit, dar numai ca simplu membru", a spus Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, răspunzând unei întrebări formulată de BIHOREANUL pe această temă.

De asemenea, Varga a precizat că eventuala primire a lui Seremi în PNL Bihor ar avea un singur scop, şi anume "dorinţa de a destabiliza PDL-ul". Ea mai subliniat, cu insistenţă, că nu exprimă un punct de vedere al colegilor, ci o opinie personală.

Mai mult, deputatul liberal a afirmat că, la o adică, ar fi de acord şi cu revenirea în partid a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, trecut la PDL, dar cu aceeaşi condiţie, să rămână "un simplu membru", fără alte pretenţii de carieră politică.

Opiniile personale ale parlamentarului liberal cu privire la disponibilitatea de primire a unor transfugi din PDL au contravenit, însă, unei alte aserţiuni a Luciei Varga, cu privire la diferenţa de moralitate între candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean, Cornel Popa, şi acelaşi Ţîrle.

Întrebată care este, în opinia sa, adversarul cel mai de temut al lui Popa în cursa pentru preşedinţia CJ - între Ţîrle şi UDMR-istul Pasztor Sandor - Varga a ţinut să arate că reprezentantul PDL are, faţă de cel liberal, dezavantajul imoralităţii. "Ştim că înainte de toate politicienii sunt respectaţi sau nu în funcţie de profilul lor moral, şi aici vă las pe dumneavoastră să consideraţi profilul moral al domnului Ţîrle, care a trecut la PDL numai din interes personal", a spus Lucia Varga.

Cu alte cuvinte, PDL-iştii care dezertează spre PNL pot fi acceptaţi şi consideraţi morali, în numele "destabilizării" principalului partid de guvernământ, în vreme ce liberalii care au ales puterea rămân "imorali"...