Liberalul Lucian Chindlea a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Nord-Vest cu o lună în urmă, exercitându-şi deocamdată atribuţiunile la Cluj, unde instituţia a fost mutată în 2009 de fostul premier Emil Boc, care l-a numit la şefie pe unul dintre apropiaţii săi, Cosmin Rus.

"Am fost numit acum o lună, dar n-am vrut să fac valuri. Aşa sunt eu, mai modest", a declarat Chindlea, joi, pentru BIHOREANUL.

Sediul ITSC Nord-Vest fusese stabilit la Oradea încă de la înfiinţarea instituţiei, în timpul guvernării Năstase, când Chindlea a fost primul inspector şef, dar în 2009, când funcţia era exercitată de Adriana Lipoveanu (în prezent arhitect-şef al Municipiului Oradea), aceasta a fost atribuită clujeanului Cosmin Rus.

Mutarea la Cluj a conducerii ITSC a avut loc după ce un alt PDL-ist, din Oradea, a eşuat în încercarea de a pune mâna pe şefia instituţiei. La vremea respectivă, BIHOREANUL a dezvăluit felul în care Marcel Tarţa, proaspăt "zburat" din postura de director al Asociaţiei Zonei Metropolitane Oradea, de profesie conductor arhitect (cu studii de scurtă durată), şi-a făcut rost de acte false de la Universitatea Oradea încercând să ateste că ar avea studii de lungă durată, absolut necesare numirii în funcţia de inspector şef al ITSC.