Elevii Școlii Generale 11 din cartierul Rogerius vor începe cursurile într-un imobil reabilitat integral pe fonduri europene. Lucrările, în valoare de 11,5 milioane lei, sunt realizate în proporție de 98,2% și vor fi încheiate până la începerea școlii.

”Școala va începe în condiții de siguranță pentru copii. Ultimele lucrări, care vizează amenajările interioare ale corpului de legătură, vor fi încheiate săptămâna aceasta”, a declarat pentru BIHOREANUL șeful serviciului Implementare și Monitorizare Proiecte, Mihaela Neag.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, Școala Generală 11 din strada Moldovei 55 este alcătuită din corpurile A (5 niveluri), B (2 niveluri), C (3 niveluri și o sală de sport) și corpul de legătură (4 niveluri).

”S-au reabilitat corpurile A, B și C, în ultimul fiind amenajate vestiare pentru sala de sport. Totodată, s-au finalizat lucrările de amenajare la terenurile de sport, urmând să fie trasate, marcate și echipate cu echipament sportiv, respectiv: porți de handbal, coșuri de baschet și mese de ping-pong”, a transmis Primăria.

Până la începutul anului școlar, constructorii vor avea de turnat tartanul pe terenul multisport, de montat panourile metalice ale gardului și de finalizat amenajările interioare ale corpului de legătură.

Lucrările de reabilitare a imobilului au fost finanțate prin proiectul „Reabilitare fațade și amenajări interioare, reabilitare instalații sanitare și electrice la Școala Gimnazială 11 Oradea” și executate de asocierea firmelor Drum Asfalt, Trameco și Lemacons.