Ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai a intrat în renovare în pregătirea redeschiderii programate pentru 1 iunie.

În renovare...

Lucrările, în valoare de 300.000 euro, sunt derulate de firma de construcţii a Primăriei Sânmartin şi vizează printre altele refacerea bazinului, a zonei de vestiare şi grupurilor sanitare, reamenajarea spaţiilor verzi şi pavarea aleilor.

"Noi ne dorim ca pe 1 iunie ştrandul să fie deschis, iar accesul să se facă la un preţ accesibil, astfel încât să devină cel mai căutat ştrand din judeţ", a declarat pentru BIHOREANUL primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Cu o suprafaţă de circa 3,7 hectare, ştrandul din Băile 1 Mai atrage vizitatori graţie spaţiilor verzi şi copacilor, care oferă vizitatorilor umbră răcoritoare în timpul verilor caniculare.

"Marele avantaj al ştrandului cu valuri îl constituie zonele verzi de care se bucură. De aceea, toate lucrările de reabilitare se desfăşoară fără să se taie niciun copac", a declarat primarul Laza.

Ştrandul fără valuri...

Marea provocare a administraţiei din Sânmartin o constituie repornirea instalaţiei de făcut valuri, veche de mai bine de un secol, din 1896.

"Motorul nu cred că mai poate fi făcut. Am adus deja 10 specialişti, dar nimeni nu a reuşit repunerea lui în funcţiune. Luăm în calcul conservarea motorului şi înconjurarea lui cu pereţi din sticlă, pentru a putea fi vizitat, şi achiziţia unei alte instalaţii care să facă valuri", a spus Cristian Laza.

Investiţia într-o nouă instalaţie de produs valuri urmează să fie făcută cel mai curând anul viitor pe cât posibil din fonduri guvernamentale.