Orădeanul care vrea să urce dealul Ciuperca nu mai recunoaşte locul. În cele trei săptămâni scurse de la reluarea lucrărilor la viitoarea zonă de agrement, firma Abed Nego a demolat vechea alee betonată care urca dealul şi a curăţat versantul de vegetaţie arboricolă. Singurii care au rămas în picioare sunt copacii.

"Lucrările au fost reluate la mijlocul lunii ianuarie. Până acum am îndepărtat vegetaţia arboricolă de pe deal ca să putem trasa limita de proprietate şi viitoarele alei, am dezafectat parte din vechea alee betonată şi am început săpăturile la fundaţia viitorului punct de informare turistică", a declarat Cosmin Lazăr, şef de şantier.

În prezent angajaţii firmei lucrează la infrastructura viitoarei clădiri, urmând ca în următoarele două săptămâni, după ce vremea se va mai fi încălzit, să se treacă la turnarea fundaţiei. În paralel constructorul face lucrări de terasare şi stabilizare a dealului care va fi susţinut cu gabioane, coşuri din sârmă umplute cu piatră, mult mai elastice decât un zid din beton.

Lucrările de reamenajare a dealului Ciuperca au fost câştigate în decembrie 2014 de firmele Abed Nego şi Adenandra la un preţ de 4,9 milionane lei fără TVA. Şantierul va dura 10 luni, iar la sfârşitul anului dealul va trebui consolidat cu ziduri din piatră naturală şi mobilat cu zone de belvedere şi odihnă.

Zona va fi transformată în grădină publică cu alei, spaţii verzi, arbori, arbuşti şi plante.