Decizie neobișnuită, până acum, luată de Consiliul Județean Bihor: după ce astă-vară a comandat repararea prin plombare a unui drum județean unei firme cu care are de mai mulți ani contract pentru întreținerea celor din zona Tinca -Salonta, conducerea instituției a refuzat recepționarea lucrării. Motivul? A fost prost făcută, astfel că trebuie reluată, de data asta cu respectarea standardelor de calitate.

Lucrările de plombare a DJ 709 pe raza localității Talpoș, comuna Batăr, au fost reclamate BIHOREANULUI de un localnic nemulțumit de faptul că, executate cu trei săptămâni în urmă, plombele s-au desprins în mare măsură, ceea ce de altfel se vede și în câteva fotografii trimise redacției.

La solicitarea ziarului, Consiliul Județean Bihor, care a comandat lucrările, a transmis că dată fiind efectuarea „neconformă” a acestora, nici nu le-a recepționat.

Potrivit Biancăi Firezar, consilier al președintelui CJ Bihor Ilie Bolojan, lucrările de reparații pe tronsonul de drum județean DJ 709 Talpoș – limita cu județul Arad au fost solicitate în data de 27 iulie 2021, având în vedere starea de degradare a șoselei.

„Ca urmare a unei verificări în teren, s-a constatat că lucrările efectuate nu sunt conforme și nu au fost recepționate”, a transmis BIHOREANULUI reprezentanta CJ Bihor. Aceasta a adăugat că a fost trimisă o nouă adresă firmei, pentru remedierea defectelor, abia apoi putând fi făcută recepționarea lucrărilor.

Firma responsabilă este Crișana Pro Construct SA din Salonta, deținută de controversatul Dorel Ungur, aceasta câștigând un contract multianual pentru întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene din zona Salonta – Tinca organizat de CJ Bihor în urmă cu trei ani.