Bazinul olimpic Ion Alexandrescu va fi supus unor lucrări de reabilitare de 1,4 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii în cadrul intervenţiilor, cu termen de predare de şase luni, urmează să fie înlocuite, printre altele, copertina, cuva de înot şi plaja care o înconjoară.

La fel, urmează să fie reabilitată instalaţia de preparare a apei din bazin, sistemele de încălzire a acestuia cele de climatizare şi reţelele de distribuţie a agentului termic.

"Odată finalizată investiţia se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcţionarea bazinului, se va îmbunătăţi sistemul de iluminat, ventilaţie şi încălzire în zona bazinului şi vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei în urma lucrărilor clădirea bazinului olimpic va îndeplini toate standardele sportive şi de igienă astfel încât să permită organizarea de competiţii sportive la standardele Federaţiei Internaţionale de Nataţie.

Capacitatea celor două gradene ale arenei sportive este de 827 de locuri pentru public şi încă 11 pentru oficiali.

Lucrările de reabilitare ale bazinului sunt realizate de firma MBS Group Turda care a şi construit bazinul olimpic pe mandatul fostului primar Petru Filip. Contractul de lucrări a fost semnat în luna martie cu un termen de predare de şase luni.